Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá - sama nežere a nezvedne tělíčko

Prosím, poradte. Mám takový problém s mou roční agamkou, která byla asi před týdnem ještě úplně čilá - aktivně žrala jak z ruky, tak i sama lovila v teráriu (cvrčky, šváby, ovoce atd.), chozeni bezproblémové. Svítíme ji jak obyčejnou žárovkou, tak i UVB žárovkou, dávali jsme ji ze začátku potravu obalenou vitamíny, ale pak nám došly, tak jsme to trochu podcenili, ale ted už ji zase dáváme.
Před týdnem nám začala méně žrát (o vikendu vůbec a sama už neloví), sama se nezvedne a jen leze po bříšku a třese se, barva kůže i očička jsou normální. Když ji dám pod žárovku, aby se nahřála, tak si těžko sleze dolů a jde se schovat a leží tam i klidně celý den bez pohybu.
Byli jsme s ní u veterináře a dal ji výživu a vitamíny, udělal rentgen a zatím nic nezjistil. Domnívám se, že z toho co jsem tady na netu přečetla o nemocech, tak má asi křivici, ale jistá si nejsem. Z rentgenu se veterináři domnívají, že má v břiše kuličky plné vody, které se dají odstranit pouze operativně. Nevím co mám dále dělat, jestli ji nutit do krmení, aby do sebe dostala aspon trochu vitamínů a také vody, nebo čekat zda se nevzchopí. Prosím poradte zda máte někdo s takovými případy zkušenosti a co dělat, děkuji.

Předmět Autor Datum
Rozhodně nečekat, jestli se agamka vschopí sama, to místo toho s větší pravděpodobností chcípne. Ale… poslední
Aurifer 16.03.2011 14:43
Aurifer

Rozhodně nečekat, jestli se agamka vschopí sama, to místo toho s větší pravděpodobností chcípne. Ale to jste ty vitamíny a minerálie museli podceňovat hodně dlouho, když už má takovéhle příznaky. Ona nežere, protože zřejmě nemůže. Takže jí dávat do vody nebo lépe do tlamky hlavně minerálie a vitamíny, i kapičku ADčka, pokud už to veterinář neudělal. Co se týče těch kuliček..záleží na tom, co to je, ale to bych nechala na veterináři, co to zvíře vyšetřoval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru