Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kudlanky - výdrž

Dobrý den, chci začít s chovem kudlanek. Konkrétně s druhy Creoboter pictipennis, Phyllocrania paradoxa nebo Acontista multicolor. Bohužel jsem se nikde nedočetl, jak dlouho vydrží bez potravy. Jezdím totiž občas na 1, maximálně na 2 týdny pryč. Kdybych porosil terárium více než jindy, případně jí dal do misky namočenou vatu a pořádně kudlanku nakrmil - vydrží to? Díky moc za odpovědi. H.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, využiji tohoto vlákna a zeptám se zde. Mám dospělý pár Phyllocrania paradoxa, samec dospěl…
shaula 14.05.2015 22:32
shaula
Tak dnes v noci si konečně dal toho maličkého cvrčka. Sice ho nesežral úplně celého, ale aspoň něco.…
shaula 15.05.2015 06:19
shaula
Já měl kdysi kudlanky, na jejich druh si v těchto večerních hodinách nevzpomenu, a asi dvě nebo tři… poslední
Jilm 15.05.2015 23:09
Jilm

Zdravím, využiji tohoto vlákna a zeptám se zde. Mám dospělý pár Phyllocrania paradoxa, samec dospěl 1.5., samice tři dny po něm. Jsou to moje první kudlanky a mám je teprve asi 4 týdny, takže moc velké zkušenosti nemám. Samička se celou dobu krmí lépe (jak jí něco dám do terária, do 5 minut to uloví a komplet zbaští), sameček se krmí méně, ale teď mi už týden nezbaštil nic. Dáváme hlavně cvrčky, ale dali jsme i mouchy, tiplici nebo moučné červy. Červy nechce vůbec, mouchy chytil, ale jen jim otrhal nohy a zahodil je na zem, a sežral snad jen tu tiplici. Cvrček mu chodí po teráriu už 4 nebo 5 dní bez povšimnutí, většinou na dně, ale vylezl i nahoru a chodí kudlaňákovi kousek před nosem, stačilo by trochu více natáhnout lapací nohy. Ale kudlaňák prostě nejeví zájem, jen stále visí na stropě. Zkoušela jsem potravu nabízet i z pinzety, ale vůbec ho to nezajímá a spíše uhýbá. Když jsem mu to zkusila dát až úplně ke kusadlům, tak se dokonce pokusil uletět. Předtím lovil cvrčky bez větších problémů, i když po delší době než ta samice (většinou až v noci). Dala jsem mu většího cvrčka, a když ho neulovil, dala jsem i malého (kdyby mu ten větší připadal třeba moc velký, i když takové už dříve lovil).
Terárium mají každý vlastní, 12x12x24 cm, vybavené jen větvičkou. Větrání dvojité (pod dvířky a ve stropě). Pokojová teplota.
Máte někdo tip, proč se tak chová? Mám o něj trochu obavy, zadeček už má úplně placatý a nevyměšuje (taky nemá co:-( Potřebuju, ať ještě vydrží 14 dní, než je budu moci nechat spářit, ale bojím se, aby to tak dlouho vydržel a aby měl na páření sílu...

Já měl kdysi kudlanky, na jejich druh si v těchto večerních hodinách nevzpomenu, a asi dvě nebo tři nechtěli žrát vůbec. Takže jsem je v podstatě krmil. Stačí rozpůlit cvrčka a pinzetou ho kudlance narvat k sosáku. Buďto si ho sama chytne a bude žrát, a nebo ho budeš muset držet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru