Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Staré tekoucí velké akvárko - jak spravit?

Mám želvárium 110x60x50, tlouštka skla asi 0,6 mm, dělané na zakázku. Je lepené, není v kovovém rámu. Sloupec vody je 30-35cm. Mám je asi 12 let a poslední doubou několikrát teklo, tak jsem jej lepila. Ted ale začalo téct ve spáře v roku a lepení to zlepšilo, ale definitivně nevyřešilo.
Bavila jsem se o tom se sklenářem a prý lepení nemá cenu, že prý je sklo staré a tudíž protýká. Sklenářům, které si člověk najde na netu, se každopádně do lepení nenchce (blbá práce, málo peněz za to). Mně přijde blbost, aby již po 12 letech bylo sklo staré a na vyhození.
Mé dotazy:

1.) Pokud to opět důkladně oblepím zevnitř silikonem, hrozí, že dřív nebo později stejně lepdlo povolí a přední stěna vypadne a vyleje se mi 150l vody na podlahu?
2.) Má smysl přední stěnu odříznout a opět přilepti? Musím na to mít opravdu dobrého sklenáře, neb je to náročné?
3.) Co kdyby se želvárko dalo do kovového rámu a ke konstrukci připevnilo tmelem nebo tak? Pak by nehrozilo, že stěna povolí a mám vodu na podlaze. únik vody bych vyřešila důkladnou vrstvou silikonu.
4.) Nebo se mám na to vykašlat a koupit nové? Jenže to je v dnešní době (jako ostatně všechno) strašně drahé a zrovna ted se mi větší výdaj nehodí:(

Děkuji za vaše rady. Nelsonky mám v obýváku ve škopku a je třeba to urgentně řešit.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny