Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený nejí

U salátů jde hlavně o hlávkový a ledový, ty jsou úplně na prd. Nejlepší je čínské zelí, ovšem ... řekněme, že leguán umí být značně tvrdohlavý ve výběru jídla. ]:) Římský salát nám legu žere bez řečí, hlavně hodně tmavý, miluje polníček (ovšem to je drahá sranda, vzhledem k tomu, že zblajzne pytel za 36 Kč na posezení) a vůbec nechce rukolu a ibišek - ani listy, ani květy. Jestli máte doma nějakou jinou "jedlou" rostlinu, zkuste mu nabídnout - když zastřiháváme scindapsus nebo epipremnum, to jsou hody. Taky semtam list monstery, když něco vyrazí špatným směrem - po těch se může utlouct.
Případně ještě mrkvová nať a semtam hodně dobře umytý list kedlubny. To se většinou vyhazuje, v marketech se toho dá nabrat a s Vietnamci u nás v zelenině už máme dohodu a mrkvovou nať mi schovávají - dostanou z toho hlodavci, papoušci i leguán. :-D Petrželovou a celerovou nať nám nechce.
Ze zeleniny má nejradši červenou papriku, tu sežere posypanou čímkoli (Plastinem, NutriMixem, rozdrcenou kvasnicí), fazolové lusky a mrkev. Z ovoce hroznové víno, ale to má fakt jen občas, je to samý cukr a když něco je, dostane od toho trochu - snědl už maliny, jahody, švestky, blumy, borůvky, broskve, banán, meloun - ten mu taky hodně šmakuje... jablka nechce ani na kousky, ani strouhaná.
A semtam trošičku vařené rýže nebo brambor, vzhledem k tomu že přílohy nesolíme, tak je to snad OK, ale to je tak jednou za dva, tři měsíce...
Začínám mít dojem, že legu se má líp, než já... a to nemluvím o létě, kdy se jídelníček zásadně rozhojní o všechny dary luk a polí! :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny