Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chameleon Jemenský - šedé skvrny

Ahoj,
chtěl bych takto požádat o pomoct o identifikování mého problému s mým chameleonem. Tento problém tu byl již jednou postnut, ale bohužel nikdo s radou nepřišel, proto zakládám nový dotaz.

Jedná se o 5ti měsíčního chameleona jemenského (Chameleo calyptratus) a asi před 10ti dny se svlékal a po jeho svleku se na jeho těle objevili šedivé skvrny překryty starou kůží, která při svleku neodpadla. Nejvíce zasažené místo je na pravém zadním koleni viz foto, poté mnohem menší skvrnka je na ocase.

Podmínky jeho života :
Žije v teráriu o rozměrech 100*100*50 (v cm) s tří měsíční samičkou ( společné bydlení +- měsíc ). Rosím automaticky jednou za den, vlhkost se v teráriu (ve prostřed) pohybuje mezi 35-50%, v noci vystoupá vlhkost na 60-65%. Krmím cvrčky, poslední dobou zkouším sarančata a šváby (asi týden zpět). Přidávám MicroCalcium a reptimineral C (používám 4-5 krát týdně). Osvetlení Reptiglo 5, obyčejná topná žárovka a zářivka Sun glo. Teplota v teráriu se pohybuje přes den ok 24-28 stupňů, v noci klesá na +- 21 stupňů.

Prosím o jakoukoli pomoc, nápady či reakce, které by mohli napomoci k vyřešení onoho problém.

Děkuji, s pozdravem Michal

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Problém vyřešen, jedná se o plísen, která se z 95% přenáší přes cvrčky. Pakliže vám zustane v terárk… poslední
Diablus 11.05.2011 10:22
Diablus

Problém vyřešen, jedná se o plísen, která se z 95% přenáší přes cvrčky. Pakliže vám zustane v terárku cvrček přes noc, muže spícího chameleona pokousat a do otevřené rány vnikne infekce. Jedná se o dermatofyt a léčí se injekčně chininovým roztokem.
I Moris a Doris dostali pigágo a už vypadají líp. Krásně světle zelení, pěkně jí a vypadají spokojeně.

Kdyby někdo něco potřeboval ohledně tohoto tématu pište na : michal.safr@centrum.cz, když budu vědět pomůžu.

Dík za pomoc a přeji pěkný den

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru