Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teraristika v Norsku

1/ jak se podle tebe rozhodli? Koukam, ze historie neznalych je tu vice tak - wikipedie - Zato v Norsku narazili Němci na houževnatý odpor. Většina vylodění proběhla úspěšně s výjimkou Osla, které bylo dobyto teprve německými výsadkáři. V Narviku se Němcům podařilo obsadit město i přístav, záhy však byli obklíčeni takřka pětinásobnou přesilou Britů, Francouzů a Norů, podporovaných Královským námořnictvem (Royal Navy). V následné bitvě o Narvik byli Němci koncem května nuceni město vyklidit a ustoupit směrem k hranicím Švédska, ovšem vývoj situace ve Francii přiměl Spojence počátkem června ke stažení jejich oddílů z Norska. Němci zde později instalovali loutkovou vládu pod vedením norského zrádce Vidkuna Quislinga
2/ asi te to prekvapi, ale to je i v nekterych mestech v CR a v Praze ve spouste lokalitach taky (napr. v parku na Karlaku jsem byl na to upozornen vloni v lete. Alkohol se tam prodava i v supermarketech - napr. pivo. Jen ho v cca 18:00 hodin prikryji plachtou a uz se nesmi prodavat. Pres den si ho klidne muzes koupit v mnozstvi ktere uneses.
3/ velryb je v Norsku hodne. A ver mi je rozdil mezi lovem velryb v Norsku a lovem velryb v Japonsku. Informace si najdi sam, nejsem ucitel, ktery by mel nekoho poucovat. Posledni 2 velryby, kde? U Norska, na svete?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny