Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený - kladení vajec

1. kolik hodin přesně těžko říct, holky navštěvovaly a přehrabovaly kladiště 3 týdny dopředu. Ale vždycky za několik hodin vylezly na vyslunění atd. Na samotnou snůžku ale jeden den zalezly a další den se neobjevily, vylezly až tak po 1-2 dnech a byly prázdné. Já pro jistotu nekontrolovala kladiště, když tam holky byly a už to vypadlo na schylující se snůžku, abych je zbytečně nerušila. Takže kolik hodin přesně snůžky trvaly to nevim, ale holky po snůžce určitě nějakou dobu odpočívaj v kladišti. Jako kladiště jsem používala vypuštěný a zadeklovaný bazén ve dně, k deklu jsem přidělala rozpůlenou drenážní rouru jako noru. Vytápění kabelem ve dnu bazénu na nějakých 27-28°C. Jako substrát v kladišti směska rašeliny, nastříhanýho rašeliníku a písku. Substrátu musí být opravdu hodně, aby mezi nim a deklem byla jenom malá mezera a holka při zalezení třela zádama o dekl. Když tam bylo substrátu málo, tak do kladiště holky ani nějak nechtěly.
2. první snůžky měly okolo 10-16 vajec, ale ty byly neoplozené a holky je ani nekladly do kladiště, spíš je vždycky tak pohazovaly po ubikaci, kde je zrovna ztratily nebo je kladly rovnou z větve. pak oplozené snůžky měly okolo 30-37 vajec a byly normálně v kladišti. Víc jak 37 jsem u nich ale nikdy neměla.
3. inkubovala jsem při 29-30 ve vermikulitu nebo rašeliníku ve vodním inkubátoru, klasika akvárko se šikmým krycím sklem a akva topítkem. Mláďata se mi líhla po 98-112dnech.
Ke konci imkubace je lepší s krabicema s vajíčkama moc nemanipulovat a hlavně nelíhnout tam s nima třeba zvířata s kratší inkubačkou, protože se mi stalo, že se mláďata začala předčasně klubat ještě nedovyvinutá.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny