Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bothriechis schlegelii

Ono jedáci se vozí obecně poměrně málo, obzvlášť pak druhy, u kterých to je jaksi "zbytečné", protože trh je poměrně nasycený jejich odchovama. Většina šlégláků, co jsou v lidské péči jsou mixové z různých lokalit, ale původem jsou hlavně z Kostariky, tu a tam z NIkaraguy a Hundurasu. Což jsou jediné země z oblasti jejich výskytu, odkud se dají získat, páč z těch zbylých zemí se legálně nevozí a ani není legrace odtamtud něco dovézt. Na 1 lokalitě najdeš hady různých barev a vzorů, ale ti hadi se trošku liší i na různých vzájemně nekomunikujících lokalitách v rámci 1 země.

nedávno som videl fotku atypického jedinca,kt.bol jasne smaragdovo zelený (naozaj nie "špinavo" zelený alebo forma Christmas tree) s čiernou kresbou podobnou supraciliarisom
Tak on to ani nemusel být šléglák. Z více důvodů- jednak 1. fotky na netu bývají chybně určené, 2. ty oblasti, kde ta zvířata žijí ještě nejsou plně zmapované, popsaná tam je jen část druhů. Navíc ono u těchhle druhů, které mají velký areál rozšíření a přitom to jsou málo pohyblivá zvířata je vždycky spíš otázka času, než se na ně vrhne nějaký systematik a udělá z nich několik druhů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny