Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš královský - divné chování

Zdravím teraristé! Potřeboval bych poradit s chováním mojí samice. Pořídil jsem si jí před měsícem, asi dva týdny jsem ji nechal v klídku a nakrmil jsem ji syrským křečkem. Za tři dny ho natráveného vyhodila. Vyvrhnutí určitě nebylo způsobeno nadměrnou velikostí potravy. Rozhodl jsem se, že jí dám 14 dní pauzu a nakrmím znovu. Znepokojuje mě ale její chování, nesetkal jsem se s podobným za dobu co se teraristice věnuji. Samice se stále nadlehčuje, opírá se o zem jen částí těla, zbytek má ve vzduchu jakoby do luku. Jakoby byla v křeči. Toto chování provází i zvednutý ocas směrem nahoru, stejně jako kdyby chtěla vykonat potřebu. Stačí se u toho i do esíčka, ale agresivní není. Trus má hlenovitý, silně páchnoucí. Podotýkám že chovám i další hroznýše, kteří prospívají, tudíž vylučuji vliv špatného prostředí u tohoto zvířete. Děkuji za jakékoliv rady či zkušenosti.

Předmět Autor Datum
Trus má hlenovitý, silně páchnoucí. Nejspíš přemnožené anaerobní bakterie v GIT, které "obalí" sli…
carlos 10.05.2011 10:43
carlos
a dodržuj veledůsledně karanténu. Hada to chce mít uplně odděleně od ostatního chovu, nejlíp jiná mí…
Aurifer 10.05.2011 14:08
Aurifer
Díky oběma za odpovědi. Pokud se jedná o zmíněné přemnožené anaerobní bakterie, koupil jsem hada už…
Leamington 10.05.2011 17:58
Leamington
Těžko říct. Ono zvířata mohou v sobě mít zkryté různé potíže, které předchozí majitel nemusí často a…
Aurifer 10.05.2011 18:16
Aurifer
Koukal jsem na videa, jestli máš na mysli IBD. Takhle jako v případě této nemoci hlavu nezaklání. poslední
Leamington 10.05.2011 19:19
Leamington

Trus má hlenovitý, silně páchnoucí.

Nejspíš přemnožené anaerobní bakterie v GIT, které "obalí" sliznici tak, že zvíře často není schopné kořist strávit- to by mohla být příčina. Kontaktuj schopného veterináře,ev. vem kus hovna a pošli je, nejlépe odvez na bakter. vyšetření do laboratoře. Podle výsledku se rozhodnete pro další léčbu (Entizol).

Těžko říct. Ono zvířata mohou v sobě mít zkryté různé potíže, které předchozí majitel nemusí často ani vědět, protože se neprojevují (a nebo je ví, ale je to darebák- takoví se bohužel taky najdou) a projeví se potom v novém prostředí třeba po stresu, kolísání teploty, vlhkosti nahoru nebo dolu atd atd. Navíc někdy se jedná o pomnožení mikroorganizmů, které v sobě má zvíře normálně a nepůsobí za normálních okolností patogenně. chce to dobrého veterináře, který rozumí plazům, udělat odběr vzorků, rozbor a kultivaci atd aby se vědělo, o co se vůbec jedná a podle toho to potom léčit. hLavu směrem nahoru nestáčí?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru