Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Avicularia avicularia a A. metallica

Dobrý den, mám dotaz ohledně A. avicularia a metallica. Jak je to u těchto druhů s agresivitou? plánuji si je pořídit, ale nenašla jsem informace o jejich chování. Jak moc jsou agresivní a jak silný mají jed? Máte s nimi někdo zkušenost? Dají se brát na ruku? Děkuji předem za odpovědi :-)

Předmět Autor Datum
Tak jako vždy bych před pořízením doporučil nějakou knížku o sklípkanech. informací se dá najít dost…
Baltazar 21.05.2011 22:53
Baltazar
Děkuju za radu :-) Se sklípkany už nějaké zkušenosti mám, ale co se týče stromových druhů, tak to js…
Rosarka 22.05.2011 15:20
Rosarka
Pokud to jde, dávám přednost odchytit ho rukou než nahánět do krabičky. Nic v zlom. Ale vecsiu pic…
danio007 22.05.2011 16:15
danio007
Děkuju za reakci. Právě proto jsem psala - pokud to jde. Zatím jsem se setkala se zemními druhy jako…
Rosarka 22.05.2011 18:15
Rosarka
S geniculatou mam celkom dobre skusenosti, ale iba co sa tyka zravosti:-D Inak je to dost nervozny p…
danio007 22.05.2011 18:40
danio007
Tak s geniculatkou musím jen souhlasit. Vyčesávání chloupků...brrr a žravost? Vrhá se naprosto po vš…
Rosarka 22.05.2011 21:19
Rosarka
jinak celkem nenároční stromoví sklípkani je i rod Tapinauchenius. Jedinou jejich nevýhodou je že ob…
Baltazar 22.05.2011 22:11
Baltazar
k tem stromakum...ja asi ze stestim a klepu ..prvni avinu co sem koupil mam porad roste a na ruku ji…
Demoon 22.05.2011 22:42
Demoon
No u me je P. irminia nejagresivnejsi pavouk. Kam se hrabou Haplopelmy, Poecilotherie, Hysterocrates…
chsajarsa 22.05.2011 23:16
chsajarsa
Muzu jen doporucit Trixopelmy, treba T. ockerti je pomerne pekny druh, pekny jsou, ale co se tyka… poslední
.JaBula. 13.12.2011 18:23
.JaBula.
Já si zas myslím že Avicularia není tak choulostivý druh, je klidná, krásné zbarvení a docela i hezk…
General01 13.10.2011 00:05
General01
Ja si myslím že je to dosť individuálne. videl som b.smithi ktorá bola fakt agresívna, skákala do sk…
skob 13.12.2011 15:12
skob

Tak jako vždy bych před pořízením doporučil nějakou knížku o sklípkanech. informací se dá najít dost. Tedy zrovna A. metallica a avicularia nejsou rozhodně druhy vhodné pro začátečníky. jsou celkem choulostivé. Na začátek by byla lepší třeba A. versicolor. Tyto druhy nejsou toxicky významné ani agrasivní, při vyrušení se snaží utéct. A o braní sklípkanů do ruky je toho tady napsáno už dost, stačí číst.

Děkuju za radu :-) Se sklípkany už nějaké zkušenosti mám, ale co se týče stromových druhů, tak to jsem začátečník. S tím braním na ruku jsem nemyslela na "mazlení", ale kdyby bylo potřeba pavoučka přemístit. Pokud to jde, dávám přednost odchytit ho rukou než nahánět do krabičky. To jen pro vysvětlení. Každopádně si tedy ještě promyslím se kterým druhem stromáčů začnu ;-)

Pokud to jde, dávám přednost odchytit ho rukou než nahánět do krabičky.

Nic v zlom. Ale vecsiu pic.vinu som nepocul uz dlho...
Pokial by to bola nejake Brachypelma, dajme tomu. Ale vecsina stromakov su z jedom niekde inde ako spominane druhy.Avicularie sice niesu tox vyznamne, zato lahko chcipaju a myslim, ze te..
zrovna nadsene s toho nebudu.
Pokusaj, skusaj, raz ta nieco trafi a uvidis co to je. Odporucam si precitat toto:http://lasiodora.sk/index.php?clanok=vtackare/bite reports a mozno si uvedomis comu davas prednost.
Otvorim krabicku, pinzetov stuchnem do pavuka, krabicku zavriem a to iste zopakujem pri vracani pavuka do terarka.Nic zlozite.

Děkuju za reakci. Právě proto jsem psala - pokud to jde. Zatím jsem se setkala se zemními druhy jako Brachypelma alb. nebo Grammostola r. kde to v případě nouze šlo ;-) ale taky s Acanthoscurii geniculatou a třeba u té mě ani nenapadlo na ní sahat rukou. Když jsem si hledala info o těch Aviculariích narazila jsem na pár fotek, kde je mají lidé na rukou a dalších částech těla, tak jsem si nebyla jistá jak to s nimi je. Ale pochopila jsem...na ruku nee ;-)
A co se týče toho, jakého stromového sklípkana si pořídit, u Avicularií víc a víc narážím na to, že poměrně často hynou, takže se poohlédnu nejspíš po jiném druhu.

S geniculatou mam celkom dobre skusenosti, ale iba co sa tyka zravosti:-D Inak je to dost nervozny pavuk a tie jeho chlpky mi robia jaaaaj:-D Fakt staci malo a skrabem sa cely ze az:-D...Rukou k nej ma nenapadne ani nahododu:-D

Na zaciatok zo stromakov by este mohli byt napr Psalmopoeus irminia, pripadne cambridgei. Ovsem maju trochu silnejsi jed a ich rychlost je dost brutalna.

Poznam par ludi, ktory maju fotky Poecilotherii na ruke(dospelu samicu).Ale to neznamena ze to budem skusat tiez:-DJe to zbytocny risk, ktory sa fakt nemusi oplatit.

No u me je P. irminia nejagresivnejsi pavouk. Kam se hrabou Haplopelmy, Poecilotherie, Hysterocratesove nebo i crawshay. Pri jakemkoliv pohybu se stavi na zadni a uz tak na 10-15cm utoci, ale dobre se sni manipuluje zakousava se do spejle a jde na ni i prendat do krabicky.:)

Tapinauchenius nejsou zase tak nenarocni. Mam doma 3 druhy a chcipa to vyrazne vice nez Aviny, tedy alespon u me. Muzu jen doporucit Trixopelmy, treba T. ockerti je pomerne pekny druh, ktery se uz s casti da povazovat za stromaka.

Muzu jen doporucit Trixopelmy, treba T. ockerti je pomerne pekny druh,

pekny jsou, ale co se tyka nevrlosti, tak to jsou "bestie", co pri kazde manipulaci vycesou "tuny" zahavych chloupku (nechapu, kde porad berou tu munici), postavi se prdeli a cekaji co bude. V pripade, ze to jako varovani nezabere, tak zdrhaji. Zkratka - peknej pavouk, ale urcite ne pro zacatek.

Já si zas myslím že Avicularia není tak choulostivý druh, je klidná, krásné zbarvení a docela i hezky roste.Jako mala ale hrozne skákala :D Já měl problém s cambridkou, se mi jednou svlékla a asi se ji to nepovedlo a nechtěla moc žrát, bála se cvrčku. Předtím byla nejagresivnější pavouk co sem měl a po svleku jak někdo jiný, bohužel asi po 6 měsících bo 3/4 roce mi chcípla. Důvod do teď neznám, asi nějaká anomálie po svleku co ji stěžovala život. Irminku mám doteď a i pterinochillus murinus, ale toho bych na začátek nedoporučoval, já ho mám jen kvůli hezkému zbarvení, jinak bych se ho zbavil :D

Ja si myslím že je to dosť individuálne. videl som b.smithi ktorá bola fakt agresívna, skákala do skla keď sa niekto priblížil k teráriu, stále s avičesávala... ale aj t.blondi ktorá sa dala brať na ruku a nútočila vlastne na nič čo bolo večšie ako ona :) je to fakt individálne, chovanie je veľakrát rozdielne u adultov a subadultov... ;-);-);-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru