Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myší problém

já mám myš a nedávno jsem si všiml že má menčí hrču u krku a po několika dnech se dost zvěčuje a a už jí má dost velkou ale má to jenom u krku tak bych potřeboval pomoct co stím.

Předmět Autor Datum
Absces nebo nádor. V druhém případě je otázkou času, kdy se objeví další. Nebývá to pěkný pohled. Ře…
carlos 02.06.2011 09:28
carlos
Romane, nemusí to být nutně smrtelná záležitost. Některé abscesy prostě vzniknou... a zvíře s nimi ž…
Jeronym 02.06.2011 16:31
Jeronym
zdar:-D co napsat,nikdy se nemá lhát,takže souhlas s Carlosem...nehledě na to,že bud je genetická va…
West day1-pošuk 02.06.2011 16:44
West day1-pošuk
no pokud to je myš a má to na krku, tak asi bude lepší ji včas utratit. protože v obou případech- ja… poslední
Aurifer 02.06.2011 20:25
Aurifer

Romane, nemusí to být nutně smrtelná záležitost. Některé abscesy prostě vzniknou... a zvíře s nimi žije dál. Můžeš vzít myšku na veterinu, tím nic nezkazíš, ba naopak. Rozhodně se ale přimlouvám za to, aby sis po sobě příště přečetl, co píšeš. A strávil trochu času třeba nad PČP (Pravidla českého pravopisu).

no pokud to je myš a má to na krku, tak asi bude lepší ji včas utratit. protože v obou případech- jak nádor, tak absces na tak blbým místě u tak malého zvířete je obrovský riziko a myslím že běžnej veterinář se do toho vůbec nepustí, aby to odstraňoval. Přecejen u potkana nebo morčete už to je o trochu něčem jiným vzhledem k větší velikosti těla, ale stejně to dost veterinářů neudělá ani u nich. A pokud se to myši nechá, tak v případě abscesu to jednak bude tlačit na okolní tkáně a cévy, navíc hrozí provalení hnisu nebo vznik píštěle do jícnu, hrtanu, tepny atd a to je pak většinou sice celkem rychlá, ale dost blbá smrt. V případě nádoru hrozí to, že to poroste a bude to tlačit na ty výše psané trubky v krku, nebo to do nich proroste a myš se buď udusí, nebo nebude moct polykat a chcípne hladem. Taky nic moc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru