Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ahojec tes by som sa natoto chcel opytat mam doma hroznysa ma tak kolem tych 100cm a tes neni buch v…
Albertik 16.07.2011 23:32
Albertik
Mam 13 letého 1,0 a ten buď zbouchne 1králíka nebo 1morče, což je větší kořist, nebo 1 potkana což j…
Aurifer 24.07.2011 00:13
Aurifer
Mohla bych se také optat, kdy u hroznýše mám přejít v krmení od myší k menším potkanům? Až po délce…
Taria 24.07.2011 09:45
Taria
No kdy, až ho zvládne. potkaní mrně neni o moc větší než myš a zvládne ho odrostlejší mládě hrozny.…
Aurifer 24.07.2011 14:38
Aurifer
Tak já odrostlé, doslěpé potkany nedávám ani krajtě, ještě by je asik nezvládl, krmím potkany, co tu… poslední
Taria 24.07.2011 14:57
Taria

ahojec tes by som sa natoto chcel opytat mam doma hroznysa ma tak kolem tych 100cm a tes neni buch vi jak tlsty kosti mu nejsu vubec vidno ani chrbtica jediny zatat problem co sme mali bo asli 3 mesacni pust z dovodu nachladnutia a vsimol som si unho ze mi nchce zrat 2 mysi alebo aj 2 potkanu naraz neviete preco? aj ked som mu dal dve mensie mysi zozral vzdy jednu a po par dnoch uz bol zasa hladny zaodpoved dakuejm

Mohla bych se také optat, kdy u hroznýše mám přejít v krmení od myší k menším potkanům? Až po délce jednoho metru? Zatím krmím myší cca jednou týdně.
Pak mám krajtu, samce, cca 80 centimetrů přes rok a půl a krmím ho jedním potkanem za dva týdny, mám to tak nechat nebo mu to zvýšit? Přeci jen ještě roste :)

No kdy, až ho zvládne. potkaní mrně neni o moc větší než myš a zvládne ho odrostlejší mládě hrozny. Pak kořist postupně zvětšovat, podle toho jak ji kterej had zvládá. Od potkaních mláďat tomu hadovi nehrozí víc jak od myši, potkani začnou být nebezpeční až odrostlí...ta mláďata jsou taková bezelstná, až někde do 2 měsíců.

Tak já odrostlé, doslěpé potkany nedávám ani krajtě, ještě by je asik nezvládl, krmím potkany, co tu máme ve zverimexu, jsou to ještě mláďata. A hroznýše krmím zatím jen myšma, větší holata potkanů nemám k dispozici a potkani, kterými krmím krajtu jsou na něj ještě velcí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru