Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Had kousl sám sebe

Dobrý večer, mám dotaz. Teď jsem krmila svého hada a ten trouba se při lovu zakousl sám do sebe. Pak byl z toho trochu v šoku, dvakrát zaútočil na sklo, pak myš nakonec chytil. Je to kousnutí pro něj hodně nebezpečné, mám s ním jít na veterinu? Díky za odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Důležité je, že sám sebe nesežral.
Georgij Gadjukin 10.06.2011 14:17
Georgij Gadjukin
no, ty vodní užovky se začaly regulérně požírat...chytly si ocas jako rybu a začaly ho do sebe ládov…
Aurifer 10.06.2011 14:57
Aurifer
Hm, to som si myslela, ze maju proti tomu nejake prostilatky - prosti vlastnemu jedu... Hm, dobre ve…
Yukina 10.06.2011 15:21
Yukina
ne, nemají, bohužel...nevím, kdo to vymyslel, že mají protilátky, ale vlastní jed jim rozkládá krev…
Aurifer 10.06.2011 15:41
Aurifer
Wau, tak to je fakt zaujimave :-O poslední
Yukina 10.06.2011 16:16
Yukina

no, ty vodní užovky se začaly regulérně požírat...chytly si ocas jako rybu a začaly ho do sebe ládovat. Sice jsem měla pokušení je nechat, jak daleko by až zašly, popř- jestli by ten had třeba zmizel? :-D:-D Ale pak jsem jim to samožerství pro jistotu rozmluvila octem :-) JInak už se mi bohužel stalo u jedáků- konkrétně u 1,0 Hypnale hypnale, že lovil gekona, co mu skočil na záda, kousl s gekonem i sám sebe a exnul na následky vlastního uštknutí- jeho pitva vypadala v podstatě obdobně, jako když se pitvá uštklá myš :-(.

ne, nemají, bohužel...nevím, kdo to vymyslel, že mají protilátky, ale vlastní jed jim rozkládá krev nebo svalovinu, popř. účinkuje na nervovou soustavu (záleží na tom, co to je za hada a jaké má složení jedu) uplně stejně jako jiným kousnutým živočichům. Stalo se mi hodně x, že se mi z různých důvodů hadi pokousali- pokud se chtějí "jen tak" pošťuchovat, tak se to většinou obejde jen s otokem, popř. menší nekrózkou ve formě černého flíčku. A pokud se chtějí zabít, tak se na férovku zabijou se vším všudy a jde to většinou dost rychle, takže o nějaké imunitě k vlastnímu jedu nemůže být řeč. Navíc- pokud had loví kořist, třeba gekona a kousne při tom omylem kolegu (nebo sebe), tak ho ošklivě intoxikuje. Máme tak několik případů úhynů po pokousání se navzájem při krmení u hadů Leptodeira anulata. zajímavý na tom byl postup příznaků otravy- kousnutý had byl paralyzovaný, po několika minutách se probral a choval se pouze jako kdyby byl mírně omámený. A třeba normálně přijal rozežranou potravu. Další den ji vyblil a jeho stav se zhrošoval, do 2 dnů uhynul. No a při pitvě se zjistilo, že má v podstatě normálně poškozené tkáně a orgány, jako uštknutá a nesežraná kořist..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru