Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama vousatá

Dobrý den,
chci se zeptat na Agamu vousatou, už jsem jí dostala s křivicí a nevím, zda to můžu změnit a mám ještě jeden problém, má strašně dlouhé drápky a o vše se s nima zachytává, můžu jí je zastřihnout nebo s tím něco udělat?

Předmět Autor Datum
Tak ohledně křivice - obecně se nedá léčit, pouze zastavit. Tzn. bylo by vhodné vytvořit kvalitní po…
Ernest 20.06.2011 15:58
Ernest
Jen ohledne krivice bych dodal ze sem dostal legose taky s krivici. Mel vychylenou spodni celist cel… poslední
kiklop32 21.06.2011 13:04
kiklop32

Tak ohledně křivice - obecně se nedá léčit, pouze zastavit. Tzn. bylo by vhodné vytvořit kvalitní podmínky chovu + pestrá strava, jak živočišná, tak rostlinná (viz. témata zde na poradně, není nutno nikterak rozepisovat, je tu čtení na 3 dny) a k tomu samozřejmě vitaminy a hlavně vápník. Takže zastavit ano, vrátit již zjevné deformace těžko, resp. nelze.
Imho by bylo dobré popsat podmíky chovu které jste jí poskytla - aby nedocházelo ještě ke zhoršení stavu. Mimochodem - jaké je stáří a délka agamy? Máte nějaké foto, které by zachycovalo deformace?

Ohldeně drápků - býva to problém, jsou docela ostré. Pokud bude mít odpovídající vybavení terária (kameny, větve či nějaký ten kořen), tak si je bude postupně sama obrušovat. Já osobně bych jí je nezastřihával, nechal bych jí je přirozené obrousit (stejně tak jako je nezastřihávám psům, sami si je obrušují, jen kontroluji). Teprve kdyby toto nezabíralo, tak LEHCE zastříhnout. Ale pokud s tím nemáte zkušenosti - nedoporučuji - lze tím snadno napáchat více škody, než-li užitku..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru