Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá - nežere a má ješté další symptomy

Zdravím Vás všechny!
Máme takovej problém s naší 10ti měsíční agamou. Máme dva roky starého samce a rozhodli jsme se právě před 10ti měsíci mu koupit dvě samičky. Jenže nedávno se z jedné samičky vyklubal samec. Oddělili jsme je, ale až po tom, co samička přestala žrat. Do té doby jsme vlastně nezkoumali jestli jsou to opravdu dvě samice. Takže samička dostala svoje terárko, ale nějak se nevzpamatovala, ze začátku se aspoň jednou nebo dvakrát pokusila chytit cvrčka nebo červa, ale jaksi ho divně žmoulala v tlamě a vypadl jí. Takže ju teďka musíme krmit opatrně rovnou do tlamy za ten její jazyk, aby to polkla. dneska už i blbě chodí, skoro se nehýbe a když se pohne tak jakoby křečovitě. Když jsem ju koupal (byla vždycky supr plavec), tak se ani už nenafoukne a neplave na hladině. Nechápu co s ní je, protože ten samec, kterej je s ní od mala, tak je naprosto v pořádku. Měli rostlinou i živočišnou stravu, přičemž tu živočišnou jsme jim dávali obalenou ve vápníku a D3.
Tady ještě přikládám foto, jak vypadá teď:

01.JPG
02.JPG
03.JPG
04.JPG

Děkuju moc za radu, stejně to asi skončí veterinářem, bydlíme kousek od Brna, poradili byste nějakého odborníka, kterej jenom netahá z lidí peníze. Ještě jednou díky za jakýkoliv názor.

email: romanek.korbi@seznam.cz

Předmět Autor Datum
Ta agamka je streslá a zřejmě už dost rachitická, nežere protože má změklou čelist a končetiny, prot…
Aurifer 24.06.2011 12:37
Aurifer
http://www.veterina-info.cz/script/surgerydetail.a sp?sid=1105
MadMike 24.06.2011 14:28
MadMike
Takže vše koupeno, zapojeno, teď budeme dodávat ten vápník a snad se vzpamatuje holka poslední
Podskloubek 24.06.2011 20:11
Podskloubek
Díky za odpovědi, laktát už je koupenej a jede se pro žárovku. Přitelkyně nedávno kupovala do všech…
Podskloubek 24.06.2011 15:11
Podskloubek

Ta agamka je streslá a zřejmě už dost rachitická, nežere protože má změklou čelist a končetiny, proto se i křečovitě hýbe a nechodí. zřejmě jste to dost přepískli s tím D3, pokud nemáte dostatečnou praxi a "dávku ve voku", tak s tím zvířeti daleko víc ublížíte než pomůžete. Kupte agamě kvalitní UV lampu (urgentně, než se to ještě zhorší) a dejte jí každý den vápenný laktát (mívaj to v lékárnách). A hlavně už žádné déčko. Během několika dnů by se situace měla zlepšit, ale je možné, že jí zůstane postižení.U samic, co tohle prodělaj je pak většinou problém při snášce, takže raději nezařazovat do chovu. Každopádně návštěva veterináře co rozumí plazům taky nebude na závadu, vlastně jste tam měl s ní jít hned jak začala mít problémy.

Jinak v Brně je klinika, kde jsou specialisté na plazy. Adresu atd sice neznám, nejsem odtamtud, ale pokud si to zadáte do vyhledavače tak vám to určitě vyjede.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru