Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš královský - krmení mláděte

zdravím,chtěl jsem se Vás zeptat na krmení malého hroznýše.Jsem zelenáč s chovem hadů prot by mě zajímalo jak často a jak velkými hlodavci jej krmit.Můj hroznýš je narozen 15.5.2011. Naposledy jsem jej krmil 20.6. dvoumi holátky potkana(zrovna tu nic neměli) usoudil jsem že velikostně to bude jako jedna myš.Na pohled vypadá že už je strávil protože už na něm nejde poznat že by něco sežral ale nenašel jsem žádny hovínko.Proto mě zajíma zda je to normálni.Bud je ježtě nestrávil nebo porce byla malá a nemá proč kadit nebo to bylo na něj moc a nějakou dobu to potrvá.Budu rád za každou radu.Jinak měří cca 55 cm teplota v terárku je pod lampou 32-33C u vody má 26-28C na noc mu nechávám cca 26 stupnů a mám zaplnutý jen topný kámen 9W.rozměry terárka jsou 100x50x50.substrát mám lignocel a nádrž s vodou je 20x20cm s hloubkou 4cm.

Předmět Autor Datum
Denna teplota ok, mozno by som aspon jeden roz zbil dokonca tak na 24(napr miska z vlhkym raseliniko…
danio007 26.06.2011 11:03
danio007
lignocel mám dle fotky nevím jestli je ještě nějaký jemnější.měl jsem s ním dobre zkušenosti při cho…
Marty McFly 26.06.2011 11:18
Marty McFly
Podla fotky sa to urcuje(forma) dost blbo pomohla by este cena, ale vzhladom na to, ze si zaciatocni…
danio007 26.06.2011 11:27
danio007
super dík za radu takže počkám do zítřka nebo uterka a dám mu druhou myš a pak se určitě vykadí :-D…
Marty McFly 26.06.2011 11:42
Marty McFly
Jasne, je lepsie mat krajsie terarrko a mrtveho leguana ako ziveho lega a na spodku kachlicky... Lig…
danio007 26.06.2011 12:14
danio007
jsem neříkal že nechám lignocel a mrvého Lega ale že vyměním za jiný materiál.Ted mě napadá korek,bř… poslední
Marty McFly 26.06.2011 12:24
Marty McFly

Denna teplota ok, mozno by som aspon jeden roz zbil dokonca tak na 24(napr miska z vlhkym raselinikom). Na noc kludne nechat klesnut na izbovu (predpokladam, ze ide o klasickeho mixaka, ziadna cista forma).Vyhrevne kamene niesu zrovna to naj pri hadoch.
Na lignocel pozor, pri malemu hadovi je velka pravdepodobnost prehltnutia spolu s koristou(hlavne ak mas ten jemne drveny).
Hada krmit zhruba takou potravou, ktora ma priemer ako had v najhrubsej casti...
Mlady constrictor musi bez problemov dat dole uz skakavku - teda taku mensiu mys.Holicata su male.
Kadenie je ok. Pockaj. Ono teraz mlada rastie fakt rychlo, kludne skoro aj 10cm na zvlek, takze vela s toho co zerie ide do rastu...Ale neboj, on sa vykadi.

lignocel mám dle fotky nevím jestli je ještě nějaký jemnější.měl jsem s ním dobre zkušenosti při chovu iguana iguana.skákavku mám 1 doma.když jsem ho krmil 20.6.tak kdy mu ji mohu dat?Jinak po krmení těch 2 holátek 3 dny had ležel pod lampou a vyhříval se.Jinak nevím co je to přesně za formu hroznýše.ale budu rád když mi řekneš dle přiložené fotky.Na topný kámen jsem dal kus jutového pytle aby ta teplota nebyla tak velká.

Podla fotky sa to urcuje(forma) dost blbo pomohla by este cena, ale vzhladom na to, ze si zaciatocnik nepredpokladam ziadne neviem ake formy, takze mix.
Mlada krm tak 1x tyzdenne, z vekom intervaly predlzuj.
Lignocel mas ten jemny.. A pri leguanovy je to uplne na ho.no. Je to bylinoravec a ked ho zozerie, mas o starost(a vecsinou riadnu) postarane. Jemu tak na dno noviny, alebo kachlicky.

super dík za radu takže počkám do zítřka nebo uterka a dám mu druhou myš a pak se určitě vykadí :-D
Přeci nebudu dával leguánovi kachličky nebo noviny.Terárko mám v obývaků tak jak by to vypadalo.Chci to mít pro zvířata vyhovující ale i příjemné pro lidské oko.Najdu jinou přírodní alternativu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru