Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Geochelone sulcata - výhradně o tomto tvoru.Děkuji.

Pokud si člověk kupuje zvíře,zvláště na tolik let - neřkuli doživotně - zvláště tak velké zvíře,jako jsou sulcaty v dospělosti,tak by jim prodávající měl být ochoten podat přinejmenším informace a ukázat rodiče,což se u mě tedy nestalo.
No, a z toho plyne pouceni, ze je lepsi si nejdriv zjstovat veci, za chovatelem osobne zajet, omrknout chov a pak teprve kupovat zvirata. Stezovat si muzete tak maximalne na svoji nerozvaznost. Pokud si chovatel nastavi cenu za "vyssi pravdepodobnost" samiciho pohlavi diky inkubacni teplote, tak mu to urcite nikdo nemuze zakazat. A uprimne - kdyby to nahodou nevyslo, tak kdo z tech chovatelu mu to pujde po peti, sesti letech reklamovat? Vsude se docitate, ze pohlavi se proste u malych zelv urcit neda, tak vazne nechapu, proc tomu proste neverite?
A to ze jde nekomu o penize - to maji chovatele ta zvirata davat zadarmo? Provoz chovu neco stoji(a u sulkat to plati dvojnasob). Nic neni zadarmo. A kdyz se z jeho pohledu najdou lidi, kteri jsou ochotni si priplatit (byt s rizikem, ze to urceni pohlavi neni 100%), tak proc to nevyuzit, ze?
Jinak - co vysledky vysetreni te male zelvy a slibovane informace o vyzkousenych veterinarich a jejich postupech z drivejska? Diky. Nerada bych si myslela, ze jsem tu opravdu celou tu dobu jen ztracela cas jak naznacil viper. Zatim to tak totiz stale vypada.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny