Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Geochelone sulcata - výhradně o tomto tvoru.Děkuji.

Dobrý den
Jelikož sulcata byl můj letitý sen,pořídila jsem si ji a to od mláďátka takříkajíc skoro ze skořápky a to ze ZOO a budu čekat a pozorovat,jak se bude vyvíjet.
Jelikož zkušennosti s želvami si dovolím říci,že po 15ti letech něco malinkato mám,přesto protože bych pro ně dýchala se musím zeptat na pár věcí.Nikde jsem nic podobného nenašla a když jsem se ptala rádoby chovatelů,každý mi sdělil něco jiného.

1.Sulcata se již neregistruje na odboru životního prostředí,je to tak? Postačí,když mám paragon,nebo smlouvu o původu.Byl mi sdělen opak,čemuž nevěřím.
Rádoby chovatel se se mnou hádal "do krve":-)
Pokud mám pouze jediný exemplář,nemusím psát chovnou knihu.Ta je od 2 a více kusů.Je to tak?

2.Zimovat - nezimovat? Někdo tvrdí ANO,někdo NE.Jsou to africké želvy,myslím,že mají pouze zimní útlum s tím,že musí být ve vyhřívané místnosti,nebo zatepleném přístřežku,kde mají možnost se zahřát přes zimní období,nebo se mýlím?
Pokud ne,proč? Pokud ano v jakém věku a za jakých teplotních podmínek? Můžete prosím napsat detaily,nebo je to stejné,jako zimování např.u T.horsfieldii,hermanni,graeca a pardálek?
Neodkazujte mě prosím na jiné stránky,prosím o váš názor.Jste tu myslím větší odborníci,než "chovatelé",kterých jsem se ptala.Děkuji

3.Voda a vápník.Dvě pro mě velice důležité "V"éčka.

Já tvrdím ANo a to ve velké míře,i když mi bylo sděleno že sépiovka 1x za 3 měsíce stačí,je to lež!!!!Nebo se mýlím? Měla by být snad denně k dispozici.Asi na to nemám buňky :-) Ne vážně...tohl e mi bylo nesčetněkrát sděleno nejmenovanými a hodně známímy chovateli.


Děkuji vám otevřeně a z celého srdce.Zbožňuji tato stvoření a potřebuji co největší informace k jejich chovu.
Geochelone sulcata - pokud existuje nějaká přímá literatůra o sulcátách,prosím nasměrujte mě na ni.DĚKUJI VŠEM!!!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny