Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
slepence vajíček od gutek inkubuju v rašeliníku v krabičce ,už to tady někde bylo -určitě vajíčka ne…
1kraken 29.06.2011 18:36
1kraken
A je lepší suchý nebo vlhký typ inkubátoru?
Ondra731 30.06.2011 10:33
Ondra731
Podle mě suchý.
cejna 30.06.2011 10:44
cejna
Jak u čeho, ale zrovna třeba u těch gutek je to jedno, ty se vylíhnou i v krabce na terárku...
Aurifer 30.06.2011 10:50
Aurifer
Fakt jo??? bez inkubátoru?
Ondra731 30.06.2011 13:43
Ondra731
no my guty jinak nelíhli. Ono bez inkubátoru jenom v krabce na terárku se ti vylíhne většina běžnějš…
Aurifer 30.06.2011 17:14
Aurifer
Auri,co baronky,daj se taky odinkubovat na terarku,bo potrebujou spis inku ? Ty by mohli jit ne ? Za…
Radar jinde.. 30.06.2011 17:23
Radar jinde..
baronky na terárku uplně v poho ;-) Vlastně my krom teďka léta líhnem skoro všechno na terárkách. On…
Aurifer 30.06.2011 18:19
Aurifer
Dik,cupr :-) Tak nak jsem si to myslel,ale diky moc.. Na modraky uz si koupim ten Herb nursery II ra…
Radar jinde.. 30.06.2011 18:34
Radar jinde..
No ono pokud do tý doby vymyslej něco spolehlivějšího než ten Herpnursrák, tak si pořiď pak radši sp…
Aurifer 30.06.2011 19:08
Aurifer
Jasne rozumim. Jeste mam nakej ten rok cas,tak se treba neco objevi. Ad modra,tam inkubace zacina na…
Radar jinde.. 30.06.2011 20:11
Radar jinde..
Za mě absolutní nespokojenost s herpem, inkubátor totálně nahovno. Inkubovat v tom něco bylo dobrodr…
Cheert 30.06.2011 20:28
Cheert
Ono to má v podstatě jedinou výhodu tu, že to topí i chladí. Pokud si člověk nemůže zajistit místnos… poslední
Aurifer 30.06.2011 20:51
Aurifer

slepence vajíček od gutek inkubuju v rašeliníku v krabičce ,už to tady někde bylo -určitě vajíčka netrhat,akorát dávat pozor až se začnou líhnout tak postupně odstranovat venkovní prázdné obaly aby se dostaly vnitřní užovky ven,už semě stalo že užovka se snažila prořezat do sousedního vajíčka a ven se nedostala ,staseto u gutek aji u bimakulát,

baronky na terárku uplně v poho ;-) Vlastně my krom teďka léta líhnem skoro všechno na terárkách. Ono na těch teráriích s kolísavou teplotou je ta inkubačka sice delší, ale ta velká a vitální mláďata pak stojí za to :-) Teď přez léto ale jsou vejce v Reptinursu, protože se nám ty místnosti přehřejvaj, tak abysme neměli vajíčka natvrdo :-D Ale jinak tak líhnem většinu odchovávaných druhů. Krom třeba tejáků a leguánů, těm větší noční poklesy moc nesvědčej.

No ono pokud do tý doby vymyslej něco spolehlivějšího než ten Herpnursrák, tak si pořiď pak radši spíš to ;-) Já s nim nějak extra spokojená nejsem...prd se do něj vejde a než tam dáš vejce, tak musíš koupit 3 teploměry, kterejma proměříš pohyb teplot v prostoru a v substrátu, a podle toho pak na displeji nastavíš nějakou hodnotu. A když to bude pár dní fachčit, tak tam teprv můžeš dát vejce. Já abych v horní polici měla v substrátu 28,5°C a dole 26,5-27°C tak mam na displeji nastavíno na 34°C ;-) Je fakt, že pak to tu teplotu docela přesně drží, ale když to potřebuješ na rychlo na citlivější vejce a nemáš to už vychytaný, tak se ti může stát, že o ně přijdeš ;-)

Jasne rozumim. Jeste mam nakej ten rok cas,tak se treba neco objevi. Ad modra,tam inkubace zacina na 170 dnech+,tak asi zadna legrace ;-) Pocitam,ze poprve stejne naky vejce do..bu. Jeste sem neinkuboval nikdy nic. U Atherisek netreba. :-) Prvni zkouska bude na P.b, pokud nepo..ru zimovani a sezenu samce na jare.. Kazdopadne diky za ujasneni funkcnosti toho inkubatoru,bude chtit si s tim pohrat no. Co se tyce velikosti,tak nemam (zatim) v planu nakej vetsi chov,kde by mi to nestacilo.. ;-)

Ono to má v podstatě jedinou výhodu tu, že to topí i chladí. Pokud si člověk nemůže zajistit místnost, kde mu teploty nepolezou vejš, než je přípustné, tak je při inkubaci bez možnosti chlazení tam co tasemnice. On ten herpnursráč je použitelnej i pro hodně citlivá vejce (líhnem je v něm), ale holt než ho na ně ček použije, tak to musí pořádně vychytat, páč ta hodnota na displeji, nastavená hodnota a potřebná teplota v prostoru a hlavně v inkubačním substrátu jsou tam 4 naprosto odlišné věci. Rozměřila jsem si tam teploměrama, co kde jak při čem a podle toho nastavila na displeji hodnotu, při které je v inkubačních nádobách požadovaná teplota a od té doby na něj nekoukám, páč kecá jak Palackej. A teplotu kontroluju podle rozmístěných teploměrů vevnitř (zaplať pánbuch že ji to aspoň drží) Ale nutno přiznat, když jsem to prvně zapla, tak jsem měla taky tendence ten krám vyhodit do kšá a vyhrabat od někud starý dobrý doma udělaný inkubátor a vrazit ho do skladu, kde by to teoreticky přez těch 28lézt nemělo.

Joo, ještě 1 pozitivum to má- autozástrčku. Když se nám tady ve vsi čas od času rozhodnou na několik hodin až půl dne vypnout elektřinu, což dělají skoro po každé větší bouřce, tak nemaje záložní generátor je autozástrčka k nezaplacení. Holt si pak ček smrdí s autem na dvorku a 100jí ho to nějakej benzín, ale aspoň si zachrání citlivé (celkem často i finančně citlivé :-)) snůžky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru