Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zelva nadherna nezere

zdravim, mame zelvu nadhernou - mlade, krunyr asi 7cm. mame ji asi dva mesice a zatim nebyl zadny problem - akvarko +- dle instrukci a krmena suchymi cervy. vzdycky zrala, jak prokopnuta, ale poslednich 10 dni lautr nic. ani jeden cerv. jinak se chova celekem stejne. jen mozna obcas tvrdeji spi - pod vodou. ale jinak je pekne cila, plave sem a tam a podar hrabe nohama, jako by chtela za nama z akvarka. vetsinou je ve vode, skoro vubec se na sousi nevyhriva. taky se nas vubec neboji, muzem ji vyndat, hladit a je v klidu, vubec nezaliza. v minulou nedeli jsme se vratili z dovolene, krmila nam kamoska, a od te doby ani sousto - teda aspon myslim, cervy plavou na dne a celou dobu jsem ji nevidel zrat. tak mame strach, aby neuhynula. ackoliv na to nevypada - oci v poradku, krunyr taky, plave, je cila, akorat proste nezere. teplota vody 24 stupnu. co s ni muze byt?

Předmět Autor Datum
Nevím, co jsou "sušení červi", ale jestli je to gamarus, nebo něco takového, tak je to pro želvu krm…
Haboš 29.06.2011 20:23
Haboš
jj, je to gamarus. tak ona ta teplota ted v tech parnech je vetsi - momentalne je tam 25,5. jinak ma…
orelorel 29.06.2011 21:40
orelorel
tak jsme ji zkusili dat komplexni krmivo pro vodni zelvy v granulkach - i s vitaminama a mineralama,…
orelorel 01.07.2011 14:05
orelorel
jakoby se chtela dostat skrz sklo za nama Jestli spíš nechce uniknout z nevyhovujících podmínek. Kd… poslední
Evva 02.07.2011 15:15
Evva

Nevím, co jsou "sušení červi", ale jestli je to gamarus, nebo něco takového, tak je to pro želvu krmení na prd. Zkus jí dát rybičku, kousek filé (ze sladkovodní ryby), nějaký hmyz atd. a uvidíš, jestli zase nezačne žrát. A teplota vody by mohla taky být o trošku vyšší. Mimochodem to +- dle instrukcí znamená co:?:

jj, je to gamarus. tak ona ta teplota ted v tech parnech je vetsi - momentalne je tam 25,5. jinak ma dost velke akvarko, sterkopisek na dne, pozvolny spad na kamen, kam se muze chodit vyhrivat pod zarovku. obcas tam truni, ale nic moc. ted uz je zase u kamene a chrni pod vodou - je to ted nejak castejsi. dnes uz jsem myslel, ze si zobne, ale priplavala k cervu, koukla na nej a odplavala, potvora :-D
zkusim teda zmenit jidelnicek

tak jsme ji zkusili dat komplexni krmivo pro vodni zelvy v granulkach - i s vitaminama a mineralama, zkusili jsme i cerstve syrove maso a nic. takrka si toho nevsima. plave jak blazniva po akvarku a jidlo ji absolutne nezajima. porad hrabe pred stenou akvarka, jakoby se chtela dostat skrz sklo za nama :-)

jakoby se chtela dostat skrz sklo za nama
Jestli spíš nechce uniknout z nevyhovujících podmínek. Kdyžtak popište jak jí chováte (velikost akvárka, ostrůvek, lampa...). Jinak místo granulí a nějakých sušených potvor bych zkusila to, co tady radí - hmyz, žížaly, rybí maso.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru