Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem felzuma madagaskaska, nemocny sameček

Dobry den,
mam doma mladeho samečka felzumi madagaskarske, který se doslova ztraci pred ocima.
Po necelem pul roce pomaleho zvykání pres sklo byl tento samecek premisten k vetsi a starsi samicce a to bez jediného problemu. Pred necelým mesicem samicka nenadale zasla a samecek od te doby vubec nezere i pri velikem výberu zradla(presnídavka s vapnikem, cvrcci, svabi, cervy, mixovaný cerstvý banan...). Samecek je pohyblivy a celkem cilý, ale je hubenoucký ma propadlý hrudník, neustale zaklonenou hlavu a ohlý ocas, jako by je nedokázal udrzet...nasilým ho nechci krmit, protoze je krehký a bojim se, aby neupadl do stresu.Mohl by mi nekdo poradit?Popripade mohu zaslat fotku s nynejsim vzhledem felzumacka.Dekuju

Předmět Autor Datum
Vo felzumach konkretne sa sice nevyznam, ale bez popisania podmienok ti asi neporadi nikto... Takze…
Yukina 04.07.2011 18:35
Yukina
Dostavaly ty zvirat krome vapniku i nejaky vitaminy? Co nejake vysetreni trusu? Probehlo pred pripus…
.JaBula. 04.07.2011 20:38
.JaBula.
Máš tam třeba UV lampu? Dostávali i nějaké další vitamíny, jak už se ptala JaBula? Krom nějakých jin…
Aurifer 04.07.2011 22:45
Aurifer
Dekuju za rady! Uv lampu terarium obsahuje spolu s bambusem a par zivymi rostlin a pisecny podklad.v…
katie 05.07.2011 21:58
katie
No, asi takhle- zdravá felsuma nespadne v terárku tak, aby se zranila, pokud neni echt špatně zaříze… poslední
Aurifer 06.07.2011 12:10
Aurifer

Vo felzumach konkretne sa sice nevyznam, ale bez popisania podmienok ti asi neporadi nikto...
Takze odporucam popisat presne podmienky chovu, ako aj casovu naslednost dejov (smrt samicky, nezravost samca..). Plus ak vies, na co zomrela samica..? Nemohol sa nakazit?
Snad ti pomozu skusenejsi a samcek sa uzdravi!

Dostavaly ty zvirat krome vapniku i nejaky vitaminy? Co nejake vysetreni trusu? Probehlo pred pripustenim behem karanteny? U felzum se obcas vyskytuji kokcidie, ktere jsou vetsinou skoro neskodne, nicmene za urcitych okolnosti mohou byt pomerne nebezpecne.

Máš tam třeba UV lampu? Dostávali i nějaké další vitamíny, jak už se ptala JaBula? Krom nějakých jiných možností, jako jsou ty kokcidie atd se mi tam podle příznaků jeví hodně pokročilá rachitida...hoď sem kdyžtak fotku zvířete a terárka, aby bylo vidět vybavení...

Dekuju za rady! Uv lampu terarium obsahuje spolu s bambusem a par zivymi rostlin a pisecny podklad.v ovocnych kasickach a na hmizu dostaval felzumacek i reptavit,ale moc tomu nehodoval,nebyl liny pockat si na zradlo bez nej. Samicka nejspis zemrela na uraz boku po padu v terarku,kdy se ji objevil velky cerny flek na boku.do posledni chvile bez problemu prijimala veskerou potravu. Meli stejnou stravu jiz v oddelenych terariich. rady! Uv lampu terarium obsahuje spolu s bambusem a par zivymi rostlin a pisecny podklad.v ovocnych kasickach a na hmizu dostaval felzumacek i reptavit,ale moc tomu nehodoval,nebyl liny pockat si na zradlo bez nej. Samicka nejspis zemrela na uraz boku po padu v terarku,kdy se ji objevil velky cerny flek na boku.do posledni chvile bez problemu prijimala veskerou potravu. Meli stejnou stravu jiz v oddelenych terariich.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru