Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Množení užovky červené

Ahoj, chtěla bych poprosit o radu, mám páreček užovek červených, již se tento rok pářili a byli z toho vyjíčka, ale vzhledem k tomu, že mě k nim samice nepustila, tak jsem jim zřejmě neposkytla dostačující podmínky, tudíž z vajíček zřejmě nic nebude, tak mě zajímá, zda je možné, aby se pářili tento rok znovu a za jakých podmínek. Zda je to nějak spjaté se zimováním, jak to je, když mám páreček stále v jednom terariu.
Předem moc děkuji i za sebemenší radu či sdělení vašich zkušeností,
MikeFree.

Předmět Autor Datum
Jak nepustila? To nedokážu pochopit. Počkám až hadice vyklade, pak jí normálně seberu a hodím do box…
cejna 05.07.2011 22:06
cejna
No, mně dávaly celkem standartně 2 snůžky za sezónu. Přičemž ta 2. je vesměs oplozená i bez dalšího… poslední
Aurifer 06.07.2011 12:15
Aurifer

Jak nepustila? To nedokážu pochopit. Počkám až hadice vyklade, pak jí normálně seberu a hodím do boxu, abych mohl vejce v klidu vyndat a nikdo se mi tam nemotal. Gutka není had, kterej by se nedal normálně zvládnout.
Občas dávaj 2 snůšky za rok, ale záleží na kondici, věku, velikosti atd.....Počkal bych s tím až po zimování a do tý doby hady klidně oddělil.
Další věc je, jestli ty vejce ze kterých nic nebylo byly oplozený. Fotku asi nemáš??

No, mně dávaly celkem standartně 2 snůžky za sezónu. Přičemž ta 2. je vesměs oplozená i bez dalšího páření, stačí z toho předchozího. Ale to "nepustila" taky nechápu- prostě se had dá jinam a vejce seberou. Pro příště uplně stačí jí dát kladiště s vlhkým substrátem (krabice s dírou naplněná vlhkým rašeliníkem nebo pískem s vermikulitem) a až samice vyklade, tak se vejce seberou a adaj do líhně. Pokud jsou hadi hodně mladí, tak ale další snůžku asi nedaj, až další sezónu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru