Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovka červená nechce žrát

Dobry den, chci se zeptat jestli je normalni, ze mi uzovka uz mesic a 5 dni nechce zrat?! K mysi si vzdy je pricichne a odplazi se jinam.. Uz nevim co s ni... Zkousela sem ji krmit v ruzne hodiny, za svetla a tmy a nic nezabira.. Predem dekuji za odpovedi
Změna předmětu, původně: UŽOVKa červená NECHCE ŽRÁT (Aurifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Akorát je tedy pravda, že jí občas nachytám jak si potápí hlavu v misce s vodou... Nevím jestli je t…
sarous 07.07.2011 21:34
sarous
jo to hadi dělaj .... Není to náhodou samec ??? Pokud ano, tak to na něj možná jen přišlo "jaro". Mě…
Mates_RR 08.07.2011 00:04
Mates_RR
Jak se taková věc přesně pozná? Můj už měsíc nežral, je znatelně aktivnější než obvykle a pořád se s… nový
Anon 25.03.2014 15:31
Anon
Mě taktéž bojím se aby moje užovka neměla nějakou nemoc..... nový
Jiří Čtvrtníček 20.06.2017 14:33
Jiří Čtvrtníček
Taky jsem domu privezl mlade. Neprijimalo potravu cely rok, jen jsem musel nasilne krmit. Zkousel js…
thomasuzo 29.07.2011 19:53
thomasuzo
Tak to já jsem to minulý týden už nevydržel a nakrmil násilně. Bylo to dost stresující jak pro hada,… nový
Jergy 04.08.2011 12:26
Jergy
Mám podobný problém.Z mé druhé snužky vylezly jen dva hadi všechny vajca pohltila plísenˇ od narozen… nový
MilosDo 18.01.2018 18:59
MilosDo
Výrůstky na páteři jsou zcela jistě vývojová vada která může mít více příčin. Důvodem může být "přeš… nový
scorpio34 23.01.2018 02:03
scorpio34
zdravim mam jen klasiky miami samec a okete samici . Z minule snuzky vylezly vsichni a v poradku a h… poslední
MilosDo 25.01.2018 07:58
MilosDo

Taky jsem domu privezl mlade. Neprijimalo potravu cely rok, jen jsem musel nasilne krmit. Zkousel jsem taky vsechny moznosti. Kdyz mi dosla trpelivost, dal jsem ji do sklepa (16 stupnu a uplna tma), nechal jsem ji tam mesic. A ted krasne sama papa. Mel jsem radost kdyz sama sezrala jeji první holatko!

Tak to já jsem to minulý týden už nevydržel a nakrmil násilně. Bylo to dost stresující jak pro hada, tak pro mě. Toto pondělí, jsem předhodil holátko a nic, chtěl jsem tedy opět nakrmit násilně, ale užovka se tak napínala, že jsem to raději vzdal, abych jí něco neudělal. Včera jsem proto zkusil koupit bílou myšku, vzal jsem nejmenší co měli ve zveráči, když jsem jí dával do terárka a okem jsem to porovnal s mím hadem (cca 47 cm), tak jsem si řekl že to je nemožný, aby to snědla. A v mém překvapení tam myš vydržela živá tak 3 minuty a během asi dalších 15-20 minut po ní zbyla jen boule na těle hada. Mám tak velkou radost a taky děkuji p. Leviatan(ovi), za tuto radu, protože mě by ani nenapadlo mu takhle velké "soustu" nabídnout.

Mám podobný problém.Z mé druhé snužky vylezly jen dva hadi všechny vajca pohltila plísenˇ od narození ani jeden nežere ze začátku jsem násilně krmil pak jsem vyzkoušel hole propichnout na krku
jakmile had ucítil krev hned začal hole pojídat tak to musím dělat pořád. Kdzž je hole živé nemaji o něj zájem jak by se ho bál oba ty malý jsou v tymhle stejný.Na zádech mají oba hadi takový výrostky jako na pateři má otázka zní mám je držet při životě? Má rada ohledně nežravosti je kapka krve z holete. Vím je to trochu morbidní ale vždy to hole takhle sežraly.

Výrůstky na páteři jsou zcela jistě vývojová vada která může mít více příčin. Důvodem může být "přešlechtěnost" - kdo ví co jste ve skutečnosti k sobě připouštěl ( nemyslím to zle, předkové vašich chovanců mohli být všechno možné z celé škály mutantů které lidi vyrobili ). Vady vznikají i chybami při inkubaci snůšky a mohlo se sejít i více faktorů. Jestli mláďata nechat žít záleží na vás, také je možné, že "odejdou" předčasně jaksi přirozeně.
To, že mláďata sama nežerou má pravděpodobně původ také ve výše uvedené přešlechtěnosti tohoto druhu. Když jsem s teraristikou začínal tak nepamatuji, že by odchovy samy nežraly ( alespoň já s tím nikdy problémy neměl). Přišlo to až později, s mutantama. Vyšel o tom i článek v časopise Akvárium terárium, nepamatuji si však ve kterém ročníku to bylo.

zdravim mam jen klasiky miami samec a okete samici . Z minule snuzky vylezly vsichni a v poradku a hned zraly samy. Je mozne ze by to byla vada pri padu vajec? Mel jsem vetsi vrstvu substratu a ona to trochu ze zadu podhrabala tam nakladla vajicka a oni se vrchem prilepila ke spodku misky od vody a jak jsem ji vytahl ze vymenim vodu tak mi spadly na zem a z 15 vajec se vylihly jen ti dva a oba s touto vadou jinak ostatni vajicka chtla plisen

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru