Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nebo se da vyuzit zvedavosti hada a nechat si ho proste vlezt do ruky.. Trva to dele, nez se had osm…
Radar14 07.07.2011 14:17
Radar14
Jenže to je praktikovatelný jen u některých jedinců, co nejsou plaší a hodně záleží na druhu, korálo…
Aurifer 07.07.2011 14:44
Aurifer
Mohl jsem to trosku specifikovat,pravda. :-) Ale me to tak funguje,trebas u ty baronky.. Otevru ji d…
Radar14 07.07.2011 15:01
Radar14
jj tak jasně, někteří hadi jsou šmejdilové sami o sobě a zvyknou si na procházku mimo terárko z vlas…
Aurifer 07.07.2011 17:02
Aurifer
To jsem mel presne na srdci.. :-) Jde to i bez stresu,ale neni to tak, ze vylovim neboheho hada z uk… nový
Radar14 08.07.2011 10:30
Radar14
Porad mi kdyz si hada vezmu neni z toho moc nacenej ale potom kdyz ho chci vtatit do terarka nechce… poslední
otaznik246 14.12.2014 11:09
otaznik246

Jenže to je praktikovatelný jen u některých jedinců, co nejsou plaší a hodně záleží na druhu, korálovky mezi ně zrovna nepatřej ;-) Navíc málo lidí čeká na to, až hadovi vyhládne a začne slídit, to pak loví všude možně a nemožně a dá se i pustit na procházku po ruce... oni si ho prostě vytáhnou, když zrovna chtjí.

Mohl jsem to trosku specifikovat,pravda. :-) Ale me to tak funguje,trebas u ty baronky.. Otevru ji dvirka,kdyz chce si vyleze,kdyz ne tak zase zavru.. Viz fotka v uzovkach,nebylo treba ani kousku nasili,abych ji takhle mel.. Samo co jsme psal plati pro aktivnejsi hady. Jinak u baronky moc cekat na hlad nemusis.. :-D Prvnich ctrnact dni baronka mela strach,ale pak si krasne zvykla,na tu obludu co ji dava jidlo.. :-) Na osobnosti hada samo taky zalezi. Vlezlo mi stejnym zpusobem do ruky i neco jineho,ale to tady nebudu zverejnovat.. ;-) Ostatni tahani klasika-cisteni,krmeni mladat a pod. Na mazla mam treba varanici,ktera si na me sama vyleze a i si o to rekne,ze chce ven.. :-) Ale lidi nemaj soudnost a budou klidne tahat hada ven po krmeni,ci pred svlekem.. ::)

jj tak jasně, někteří hadi jsou šmejdilové sami o sobě a zvyknou si na procházku mimo terárko z vlastní vůle...pokud je při tom nějak neznásilňuješ, tak je to nijak netraumatizuje :-) ale to je něco jiného.. jak už jsem psala, korálovky se tak nechovají a lidi co je maj na mazla vesměs taky ne :-) taky už mi takhle šlo pár zvířat na procházku i z těch, co je lepší po sobě nenechat šmajdat :-)
U ještěrů to je o něčem trochu jiném- ti si zvyknou a mohou být i poměrně dost kontaktní, viz třeba zelení legové, řada lacertidů nebo někteří varani si klidně vylezou na ruku a budou na ní machrovat, protože to je přeci takové hezky vyvýšené místo a ta opice, co nosí gáblík přeci nijak neubližuje :-) Dělá mi třeba 1,0 A.taeniata, že ráno očekává u dvířek až přijdu ke zvířatům, začne drápat na dvířka, nechá si otevřít, vyleze si mi na ruku a pak až na hlavu, sedí a kouká, nechá se vozit když rozlejvám vody...když ho to přestane bavit, tak sleze zase na ruku a nechá se odnést zpátky do terárka. Už z toho máme takový rituál, když zrovna třeba neni čas když jedu někam pryč a nevezmu ho na vyhlídku, tak pak vyslověně otrávěně a zklamaně kouká:-D

To jsem mel presne na srdci.. :-) Jde to i bez stresu,ale neni to tak, ze vylovim neboheho hada z ukrytu a jdu se s nim mazlit.. Taky je vhodny,aby se dodrzel rezim hada, nebudu tahat nocniho pres den a opacne. :-)

taky už mi takhle šlo pár zvířat na procházku i z těch, co je lepší po sobě nenechat šmajdat

Jojo,to jsem mel presne na mysli.. :-D

U jesterek jen souhlas. :-) A je to prijemny,ze te muze mit takovej varanek celkem i "rad".. :-) Moje modracka se vyhrejva,tak otevru dvirka a ona zaccne zvedave koukat co se deje.. Tak pred ni polozim ruku,ona chvilku premejsli estli teda ma nebo ne, jit na prochazku a vetsinou jde.. Moc rada se necha polozit na terarko squamaka,kde se rozkydne a vyhrejva pekne ze spodu, ci smejdi.. Nekdy si proste jen lehne na moji ruku a zustane lezet,dokonce na me i usla. To jsem byl az prekvapenej,ze je u modraka mozny,pac se jedna o jedny z plachych varanu. Na videich se vyskytuji ochoceni prasinove,ale modraci zrovna moc ne.. Ale jde to. :-)
Ti tvoji A. taeniata jsou taky zajimavy zvirata,to jsem vubec neznal.. :-[ Fajn,ze takhle vyzaduji pozornost.. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru