Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Atheris jako první jedák?

Ale nemužeš srovnávat zvířata typu pes, kočka, kůň, všechno jsou to více méně
kontaktní zvířata. Sám mám psa a nedokážu si představit jej srovnávat s mambou
O.k. muže kousnout, ale jediné co se stane je par šrámů, ale je to o výchově psa.
Kousnutí jedovatýho hada sice tolik nebolí "asi, nemám tu čest" ale zas o to
horší budou následky.
A rybičky mě dostali nejvíc Neonky jsou nejzákeřnější mrchy

NIkde jsem nepsala, že neonky jsou nebezpečné. Psala jsem, proč se chovají jiná zvířata a že ze stejného důvodu se chovají jedovatí hadi. Tak to pls nepřekrucuj...co se týče psů a koní, evidentně Tě ještě pořádně nekousl větší pes a pořádně nenakopl kůň ;-) (buď rád :-D). Navíc znám holku, koňařku co měla před sebou slibnou kariérou modelky, než jí kůň ukousl kus dlaně a pro velké poškození tkání to nešlo přišít zpátky, takže o ten kus dlaně přišla. A s tím i o tu kariéru modelky.

Navíc ono to není o kontaktnosti, každý kdo má rád zvířata se zvířaty nemusí nutně chtít fyzicky cicmat. Třeba zrovna já fyzický kontakt se zvířaty nevyhledávám, na cicmání mam manžela :-D, ale ráda zvířata pozoruji při jejich přirozených projevech. Navíc ono třeba s těma neonkama (nebo třeba amadinama a jiným drobným ptactvem) se taky cicmá docela blbě :-D

Tak nevím jak je to u jed. hadů, ale jestli jsou taky zalezlý tak mi to přijde zvláštní..

Řada druhů jedovatých hadů, např. většina stromáků (třeba zrovna ty Atherisky, co se tu probírají) jsou skoro pořát vylezlí, tudíž jsou v terárku většinu času vidět. Co se týče toho braní do ruky-on by se neměl brát do ruky žádný had, ani ten nejedovatý, v jeho zájmu.

Manipulace s takovým hadem asi není nic jednoduchýho, jak je kontrolujete, když jim něco je?
Třeba se jim nesvlékne část kuže, spálí se o žárovku, pokouše je potkan atd

Stejně jako u ostatních zvířat je lepší předcházet tomu, aby k žádnýmu zranění nedošlo. No a pokud už had potřebuje z nějakýho důvodu ošetřit, potřebuješ ho přemístit atd, tak s nim samozřejmě musíš umět manipulovat. Jenže manipulovat musíš umět i s ostatníma zvířatama, tak aby nedošlo k jejich nebo tvé újmě. Zkoušels už někdy třeba odchytit a přemístit odrostlejší kajmanku? :-) Jestliže něco chováš, cokoliv, tak s tím prostě musíš umět manipulovat, to je základ chovu. A u jedovatých nebo jinak potenciálně nebezpečných zvířat to oplatí obzvlášť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny