Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lampa Glow Light - jde nějak rozebrat a použít s předřadníkem?

Ahoj všichni, tak jsem s pomocí MadMika přešel postupně ve 3 terárkách na Raptorky a najednou mám doma dva volné reflektory, který teď nepoužiju. Jeden tenhle:

http://www.robimaus.cz/cs/osvetleni/984-lampa-do-t eraria-s-hlinikovym-krytem-objimkou-a-ochrannou-mr izkou-prumer-21-cm-protectorrep-clamp-lamp-4027058 017831.html

a jeden tenhle:

http://www.robimaus.cz/cs/osvetleni/509-lampa-glow -light-velka-15561220569.html

Rád bych je použil, jenže to by znamenalo, že musím najít způsob, jak do nich dostat šňůru s předřadníkem.

V obou případech se mi nepodařilo najít způsob, jak lampu rozebrat. Klidně bych i ustřihnul šňůru a koupil novou, respektive použil jinou.

Nevíte někdo jak to provést, respektive zda to vůbec má smysl zkoušet a nebo je mám rovnou prodat?

Díkes.

Předmět Autor Datum
GlowLight se rozebrat 100pro dá, kamarád si takhle MH zapojuje (nesmíš ale použít ten stávající kabe…
MadMike 17.07.2011 08:28
MadMike
Čaues. No tak mě šlo o to, že k ní mám takovou tu úchytku díky který se ta lampa v tom terárku dobře…
VilemC 17.07.2011 15:32
VilemC
Zkus kouknout do zavitu od zarovky, jestli neni na dne malej sroubecek.
bahno 17.07.2011 18:00
bahno
No to je to co mě právě překvapuje, není :-D Samozřejmě, že to bylo první co mě napadlo, ale tady ne…
VilemC 17.07.2011 18:03
VilemC
Pak jeste bejvaj po stranach dve cca 1cm sterbinky, do kterejch se soucasne strci sroubovaky a povol…
bahno 17.07.2011 18:05
bahno
Hmm, člověče to na mě působí jako bys měl na mysli uplně jinou lampu. Na týhle není ani známka po žá…
VilemC 17.07.2011 18:20
VilemC
Tak dneska ráno s jednou lampou úspěch. zkusil jsem tu část uvnitř lampy vzít kleštěma a vyšroubovat… poslední
VilemC 18.07.2011 08:33
VilemC

GlowLight se rozebrat 100pro dá, kamarád si takhle MH zapojuje (nesmíš ale použít ten stávající kabel, je to snad průřez 0,75mm a to na výbojku nee). Ale jak, to nevím, nikdy jsem to neřešil, nepoužívám... krom toho, že to svítí chvíli i po zhasnutí zdroje to nemá žádnej efekt a zabírá to v terku zbyt. místo :-).

Čaues. No tak mě šlo o to, že k ní mám takovou tu úchytku díky který se ta lampa v tom terárku dobře nasměrovává a tak a když už jí mám, že bych jí prostě použil, ale nedaří se mi přijít na to, jak to rozebrat. Káblík bych samozřejmě použil ten co je k tý výbojce a tomu předřadníku, spíš mi šlo o možnost využít tu objímku a ten plechovej kryt. Kdybys náhodou na toho kámoše narazil, zkus se ho prosím zeptat, díky moc.

Hmm, člověče to na mě působí jako bys měl na mysli uplně jinou lampu. Na týhle není ani známka po žádným šroubku, ani známka po nějaké štěrbině. Mám dojem, že to má jenom dva díly, jeden "vnější" a jeden vnitřní, který se tváří, že jsou pouze sešroubovaný závitem a mezi nima je jakoby vložený ten kryt. Ale nedaří se mi to za žádnou cenu povolit a mám strach, že když to zkusím nějak pevněji uchytit, že to ten porcelán nevydrží.

Tak dneska ráno s jednou lampou úspěch. zkusil jsem tu část uvnitř lampy vzít kleštěma a vyšroubovat jí z té vnější. To nešlo, ale pak jsem si všimnul, že tam jsou takový jakoby výklenky do kterých je možný naplno rozevřený kleště zaklínit a zkusit je použít jako zarážku, aby se ta část neprotáčela a to už fungovalo. Takže to opravdu rozebrat jde. Trochu je problém s tím procpat dovnitř tlustší kabel, protože ten otvor je dělaný vyloženě na ten jejich tenký, ale i to se podařilo a lampa už svítí.

Odpo zkusím tu druhou, snad to půjde stejně snadno :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru