Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa constrictor - krce? krutenie hlavou

Tady půjde především o pochopení toho, že had, který s tím žije 10 let není "odolnějším" a přenašeči jsou všichni do jednoho. Osobně si myslím, že se jedná jen o to, jakým retrovirem nebo jeho kombinacemi je hroznýš či krajta nakažena. Před pár lety totiž opravdu umíraly krajty na IBD řekněme do pár měsíců (hranicí byl cca půlrok, ale dost často šlo o měsíc dva)než nyní a hroznýši naopak přežívali bez potíží řadu let, zatímco dnes se tu s pravidelností objevují témata o hadech umírajících na podobné příznaky už jako mláďata.
IBD je zjednodušeně hroznýší a krajtí HIV (týká se jen jich), které funguje jako u lidí. Řada lidí, kteří žijí s HIV taky není odolnější, ale než u nich propukne AIDS, trvá to řadu let a někdy i desetiletí. IBD ve finále způsobuje to samé. Neumírá se na IBD samotné, ale na něco, co v podstatě za normálních okolností imunita dovede potlačit, nebo stvořit protilátky. Proto se nazývá selháním imunity. Nejsem veterinář, moje interpretace je silně zjednodušená.
Očkování v současné době nepřichází v úvahu, neví se vůbec nic, dokonce se nám množí typy s nimiž se setkáváme oproti dřívějšku a mění se jejich "agresivita". Problém je i v tom, že IBD nenapadá jen centrální nervovou soustavu, resp. to, že část hadů vykazuje sice nervové poruchy, špatný svalový tonus a neschopnost se třeba otočit, či trpí na křeče, ale řada hadů tímhle vůbec nedisponuje a až do své smrti, kdy hada naleznete zcepenělého s tlamkou plnou substrátu, se s těmito projevy nikdy nesetkáme. Zasaženy jsou vnitřní orgány, jako jsou játra, ledviny atp.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny