Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa constrictor - krce? krutenie hlavou

Na diagnostiku bych to neschazoval, ono dnes jde k veterináři řešit jakýkoliv problém s plazem taky minimum lidí, což je ostatně znát z dotazů nejen tady na poradně, kdy pomoci nikdo nemůžeme a lze jen dotyčného sprdnout za to, že už měl být na veterině dávno. Z těch, co to jdou řešit na veterinu zase část nechce kvůli ceně podstupovat žádné dražší zákroky, z čehož pak vznikají vlákna in memoriam typu.."tam už nejdu, bylo to drahý jak kráva a agama stejně chcípla". Samosebou bez ohledu na to, na co zvíře chcíplo a kde byla chyba.
Třeba to IBD se opravdu objeví víc u dražších zvířat, ale právě jen proto, že tam dotyčným nezáleží na koruně a chtějí vědět co a jak. Mezitím pochcípe xy klasických constrictorů s nimiž na veterinu nikdo nejde, protože by to bylo zbytečně drahé s ohledem na cenu zvířete..
Další faktor je zkrátka to, že teraristika už není záležitostí pár lidí jako dříve, ale má své odvětví v pet chovatelství a vyjma rybek, křečků a andulek má dnes řada rodin i terária. Bohužel to většinou postrádá hlubší zájem a logické myšlení. Já bych si nikdy nedal nově donesená zvířata rovnou k těm svým bez karantény (která netrvá týden, jak se i tady mnozí domnívají), neudělal bych fotky nového zvířete na stejné ruce v porovnání s těmi, co už mám doma bez problémů rok a více(v pochlubte se je to tu co chvíli), v žádném případě nechodím z terária do terária od zvířat v karanténě bez mytí rukou, nesedám si k televizi s hroznýšem na levém stehně a regiuskou z dovozu za 650,-(ooo, jak levně jsem jí koupil, čert vem, že má na boku divný fleky a za krkem nesvlečenou kůži, proč platit tuzemský odchov za 1200Kč, tahle sice nežere, ale je stejně fajn a nějak se to podá), nedělám pokusy se zkrmováním andulek s vápenkou z pochybných chovů svým chovancům a netestuji tak jejich odolnost vůči salmonelám, kokcidiím a bůhví čemu ještě atd..a tak by se dalo pokračovat. Lidé si za vše mohou sami a to, jaký máme ke všemu přístup se musí zákonitě podepisovat i na chovech. Jak kdo s čím zachází s tím taky schází..;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny