Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Slepýš-prosím poraďte

Potřebujeme poradit,přejela jsem sekačkou slepýše a bohužel zabila,děti ale našli že jsou tam mláďata a dali je do krabičky,aby jsme jim také neublížili,teď ale nevíme co s nimi.Jestli je máme odnést na nějaké bezpečné místo kde je nechat,nebo jim nějak pomoci.Děkuji moc za případné rady.

Předmět Autor Datum
pokud by jste ho chtela chovat tak si musite aspon opatrit provizorni terarko nebo neco a krmit je ž…
acid 27.07.2011 16:17
acid
Zadnej chov neprichazi v uvahu,na veskere plazy se v CR vztahuje zakon o ochrane.. Takze mladata max…
Radar jinde.. 27.07.2011 16:24
Radar jinde..
uplně nejlíp je nechat v krabičce až dosekáte (nezapomeňte jim dát vodu !) a pak zase pustit na toté… poslední
Aurifer 27.07.2011 19:18
Aurifer

pokud by jste ho chtela chovat tak si musite aspon opatrit provizorni terarko nebo neco a krmit je žižalama a broukama zaleži na velikosti ale jeste jsem se stim nesetkal podle meho nazoru kdyz je pustite udelate lip neni zrovna jednoduche se starat o slepise a rozhodne to neni domaci zviratko spise jim tvorite stres z neznameho prostredi atd.

uplně nejlíp je nechat v krabičce až dosekáte (nezapomeňte jim dát vodu !) a pak zase pustit na totéž místo. ti slepýši tam žijou proto, že to je pro ně zrovna vhodné stanoviště. když je přenesete jinam, kde je sice nic neposeká, tak to ale neznamená, že to bude ok místo vhodné zrovna pro ně a než najdou lepší, tak taky mohou chcípnout, obzvlášť pak malá mláďata. Takže je prostě pusťte tam, kde byla...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru