Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama a okolí

Dobrý den,chtěl bych se zeptat, je to už víc jak 14 dní, co sem svoji agamu přestěhoval do nové ubikace, od té doby prakticky nežere, jedno si vzala trochu zelenýho a snědla všeho všudy pár mouč. červů, vím, že pro ni nejsou vhodní, ale je to to jediné, co si byla ochotná občas vzít (nebylo jich ale za tu dobu víc jak 10), terárko a podmínky by měly být ok (terárium 130x65x75 - dxšxv, uvnitř výbojka 70W Flood, tepelná žárovka, coby druhé výhřevné místo a na osvětlení zařícka - 2 x 36W) je do dělané dle rady na terashop.cz ráno mi připadala dost studená, tak sem si říkal, že jí je zima a přes noc jí ještě přitá=ím top. deskou pod místem, kde spává, jediné, čímsi nejsemjistý, i když bych to nikdy neřekl je, že sem terárium z pokoje (kvůli jeho velikosti) přesunul z pokoje, kde byla většinou sama a měla klid do obýváku, kde od rána do večera stále někdo je, tudíž tam nemá chvilku klidu, mohlo by ju třeba tohle nějak stresovat, všude se ale píše, jakje to společenský tvor, tak by mě nikdy nenapadlo v tomto hledat problém,
děkuji za odpovědi

Předmět Autor Datum
ten stres je taky mozny, hlavne bys ale mel zmerit teploty pod vybojkou a na druhe strane terarka za…
.JaBula. 01.08.2011 22:06
.JaBula.
větrání je taky plně vyhovující, dle konzultace, teplota pod výbojkou je 45 - 50°C pod bodovkou cca…
Flayers 01.08.2011 22:14
Flayers
Zdravím, asi by bylo nejlépe zkusit poslat fotku. Nicméně - tu 70Flood výbojku používáte v minimální…
MadMike 02.08.2011 10:31
MadMike
mám ji o trochu výš cca 10cm při min. vzálenosti (na krabici 30cm) teplota přesahovala 65°C, používá…
Flayers 02.08.2011 14:23
Flayers
podla mna by si mal ešte počkať. Ak ti občas niečo zožerie, tak je to stresom. Mám doma tri agami, k… poslední
sipino 02.08.2011 14:50
sipino

ten stres je taky mozny, hlavne bys ale mel zmerit teploty pod vybojkou a na druhe strane terarka za chodu. A to idealne jeste pred umistenim zvirete. Na Terashopu Ti urcite poradili dobre, ale nikdo nemuze vedet presne, jakou mas okolni teplotu v pokoji, pripadne vetrani v terarku. To vsechno jsou faktory, ktere vyhrati terarka zminenymi zdroji dost ovlivnuji.

Zdravím, asi by bylo nejlépe zkusit poslat fotku. Nicméně - tu 70Flood výbojku používáte v minimální doporučené vzdálenosti? která je to konkr. Raptor nebo ještě MegaRay? pokud pod ní máte 45-50°je možné, že je moc nízko. Nicméně to by ještěr poznal a chodil by se vyhřívat jen pod tu bodovku - vliv osvětlení na současný stav bych momentálně vyloučil.
Spíše bych se přikláněl ke stresu z nového prostředí, oni jsou to sice společenští tvorové, ale spíš mezi sebou /jasně, k člověku také mírumilovní. :-)

podla mna by si mal ešte počkať. Ak ti občas niečo zožerie, tak je to stresom. Mám doma tri agami, kupoval som ich postupne a každá mala iné chovanie keď som ich doniesol domov. Glum mi začak žrať hneď na druhý deň, Karmen trvalo týždeň kým niečo zožrala a Mersy skoro tri týždne nedala nič do tlami.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru