Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mus minutoides - zkušenosti s chovem

Já si koupila před necelým rokem skupinku 1.2 právě od toho chovatele od OC. V prvním vrhu měli 3 mladé a když dospěli do stavu, že začali prolézat po ubikaci, tak najednou všichni tři umřeli. Další vrh sežrali hned po narození(nevrtala jsem do nich, ale slyšela jsem pískot malých a po pár dnech, kdy jsem se odvážila se podívat jsem už nic nenašla). Od té doby jsem se nedočkala žádného vrhu a obě samice časem uhynuly. Je fakt, že vůbec nevím, jak byly staré, když jsem si je brala. Prostě zalovil v akvárku a dal mi je. Mám jen posledního mohykána samečka.

Dostávali směsku pro drobné exot. ptactvo, dostatek moučných červíků i střední cvrky, které si rádi lovili, rádi měli i kočičí granule. Občas si chroustli i do suchého chleba. Vůbec netuším, kde jsem udělala chybu a co se stalo. V bedně mají na části Mikeš, na části drobné štěpky, hromadu sušeného rašeliníku, seno, prolézačku ze slepených vylouskaných borovicových šišek, roury z korkové kůry, malé kokosy jako úkryty. Opravdu různorodé a dostatečně jim poskytující úkryty a klid.

Máte-li někdo tip, co se mohlo stát, budu ráda. Chtěla bych si je zase pořídit, ale bojím se, abych nedopadla stejně. Nebyli to žádní stresmeni, přišli si přičichnout k ruce, během žraní jsem mohla dosypávat krmivo a nevadilo jim to. Takže na stres bych ani moc nesázela. Není třeba problém s množením spjatý s tím, že jich bylo naopak málo? Že rádi žijou ve skupinách a právě tak se cítí dobře? Ale co se mohlo stát s těmi odrostlými mláďaty?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny