Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nešikovný lovec?

Na uvod chcem povedat, ze ma trosku zaraza akym sposobom sa tu diskutuje. Kedze nie som terarista a mam iny nazor ako pani teraristi som okamzite oznaceny za kacira a pokusaju sa ma tu upalit. Otazka znie preco?

Bylo ti zde snad jasně vysvětleno, že hadovi je jedno jakou potravu loví. Když hadovi zamávám mrtvou myší nebo potkanem před čumákem tak vystartuje, zakousne se a normálně kořist škrtí jako by byla živá. Taky ti bylo vysvětleno, že i někteří hadi v přírodě žerou mrtvou kořist (rozuměj takovou, kterou sami nezabili). Tak nevím proč si pořád meleš tu svou...
Svoje meliem preto, ze som cakal ine argumenty a zrovna tie tvoje ma nepresvedcili.
1. Hadovi je jedno aku korist zerie - ano tvrdili to tu viaceri, ale da sa to zovseobecnit na vsetky druhy alebo aspon na vacsinu druhov hadov? Spravaju sa rovnako aj hady zijuce vo volnej prirode alebo je to len znak hadov chvoanych v zajati? Bude sa chovat rovnako aj had odchyteny z prirody? Ma tu niekto s tymto vlastne a realne skusenosti? Vacsinou som videl v prirodopisnych filmoch hadov vzdy lovit, nespominam sa nejakych mrcinozrutov, mozno nahoda, mozno nie.
2. Degeneracia druhu - zjavil sa tu vykrik o dediatkach generaciach odchovanych v zajati. to vsetko stihol jeden clovek za svoj zivot? Tu musel zit velmi dlho. Robil niekto realny vyskum ako sa potom taky had sprava vo volnej prirode? Co bude robit had odchovany v zajati po desiatok generacii (nekrizeny s nicim zvonku) po vypusteni vo volnej prirode? Cakat na zmrazeneho potkana alebo zacne naozaj lovit? Degeneraciu som spomenul preto, ze cicavec (dravec) vypusteny do volnej prirody uz pri prvej generacii pravdepodobne neprezije, nemal ho kto ucit. Had sa ucit nemusi, vsetko by uz mal zdedit, ale je tomu tak naozaj aj po desiatkach rokov v zajati? Ci tebe staci, ze had zerie a rozmozuje sa, a preto je podla teba geneticky v poriadku?
3. Hypertrofiu svalstva dokazovat nemusim. To je normalny fakt, ako rastu a posilnuju sa svaly by si mohol vediet. Takisto kolko sa hybe "bezny" had viem odhadnut tiez, urcite sa hybe viacej ako had v terarku. Za prve ma sa kde lebo ma priestor, za druhe mu ziadna korist nepride pod cumak sama a dobrovolne. Niektore hady mozno naozaj cez "nabehaju" aj desiatky metrov, iny mozno par, ale hybu sa. Mozno prave u skrticov by bolo zaujimave porovnat silu skrtenia pri zajatych vs divokych hadov a vysledky by ta prekvapili.

Netvrdim, ze to co pisem tak je, je to moj laicky nazor, zatial mi ho nikto z vas nevyvratil, akurat ste mi vynadali lebo vy ste majstri sveta a ja som niekto mimo vaseho vesmiru.
P.S. Som rad, ze nie som terarista, nerad by som sa stretaval s takymito ludmi (cest vynimkam).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny