Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nešikovný lovec?

Po prvych par prispevkoch do tejto temy som sem uz ani nepozeral. Az teraz som opet nakukol a nestacim sa divit :-D::)

Boss - po tomto si pre mna fakt BOSS :-D:-D

A. Vsetko potrebne tu uz padlo a bolo vysvetlene. Moje hady (NZ!) maju tiez sem tam jazvycku po potkanovi a konar na maslu som si este ani nehladal:-D Neviem co mas doma za brutalneho lovca, ale http://www.youtube.com/watch?v=E3TEbPLmAYI ze had chyti napr takto potkana je bezna vec. Ak neveris, pozri si nejake videa na www.youtube.com
Dalej: Uz par krat tu padlo, ze niektore hady ti proste nebudu zrat nic ine ako skreckov, biele mysi, cierne mysi, gekony a podobne lebo to nebudu brat ako svoju prirodzenu potravu ktoru zrali od malicka.
A tot tvoja perla: Třeba z doslechu o chovateli kterej od narození asi do dvou let krmil hada rozmrazenyma mršinama (myši, pak potkani). A až had jednoho dne dostal potkana živyho, přičichl a zjistil že se kořist hýbe okamžitě sebou cukl dozadu, schoulil se do klubíčka v rohu terária a klepal se jak zbity štěňátko. Po zabití potkana zase nevzal. Po zmrazení a následném rozmrazení už přijal a toto vyzkoušeno opakovaně se stejným výsledkem. Podle mě to vypadá: nejen že had nevezme živou kořist, ale přijme jen mrtvou a to za podmínky že prošla mrazákem. Pokud tohle není výše zmíněná degenerace tak už nevím.
Co tak trochu porozmyslat? Hady (aspon poctiva vedsina) sa nespoliehaju pri love hlavne na zrak, ale na cuch, pripadne termoreceptory. Ani ta nenapadlo, ze ak bol odmalicka krmeny niecim co preslo mrazakom, moze to mat trochu iny pach?
O tom, ze kolko krat aj moje hady pridu k potkanovy akoby chceli lovit, ale potkan sebou trhne, had sa stiahne a je po love ani nehovorim...A to tiez krmim vecsinou zivou potravou.

Degeneracia... Auri, Radar, ja a mnoho dalsich teraristov mame zvierata z importu a spravaju sa uplne rovnako (rozdiel je akurat v tom, ze niekomu napr bicovky beru aj holicata, niekomu nie). Importy sa robia stale aj u druhov ako je Bc a cuduj sa. Lovia rovnako ako Bc mix ktore su uz tolko krat prekrizene ze takmer pocuvaju na meno a aportuju... Dokonca aj importy po aklimatizacii beru mrazenu potravu.

Nechcem sa nikoho dotknut, ale toto su blbosti na N-tu. Stale dookola omielane tie iste prdy, ktore nikto cloveku z hlavy nevytlcie. Nie preto, ze by bol blby, ale preto ze proste musi mat pravdu a neprizna si, ze nieje najvecsi Boss a Fleg.


A KAIN - radsej ostan len pri tom psovy. Pri tej mambe mi uz od smiechu tlacilo slzy do oci a dalej som to proste nemohol citat.... Mozno zajtra, ked ma prejde prvy zachvat smiechu...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny