Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak vyřešit osvětlení

ahojte,
řeším právě problém s tím, jak zapojit, respektive nainstalovat žárovku do vodorovné polohy. terárium bude docela nízké (22 cm) a zavěšení z vrchu nepřipadá v uvahu. Kompakt (repti glo 5,0 13w) bych chtěl nějakým způsobem zavést do terária z boku. Když jsem se to pokoušel vysvětlit sklenáři, který mi bude terárko lepit tak mi řekl, že neví jak na to, ale když mu to ukážu na fotce tak není problém.
pokud máte někdo podobně řešené osvětlení tak budu rád za vaše rady a pokud možno i fotky.

jinak rozměry terárka
délka 44
výška 22
hloubka 35

tarárko bude komplet zasunuté v knihovně, jediný přístup pro elektroinstalaci bude z jednoho boku (ubytování je pro skupinku scinků chalcides sexlineatus)

předem dík za jakýkoliv nápady a rady

loading...
Předmět Autor Datum
Tak si ench od sklenare jen do boku navrtat diru na kabely- dostatecne velkou podle poctu dratu co t…
Jaffata 08.08.2011 19:30
Jaffata
větrání bude v přední části. žárovku chci mít hned na kraji, 2/3 teárka to osvětlí bez potíží, zbylá…
Fredy176 08.08.2011 19:41
Fredy176
[2yvp0sw.jpg] [2rgdgea.jpg] [bgdwrm.jpg] Tady jsem ti to vyfotil ;-). Akorát si představ, že ten bo…
cejna 08.08.2011 19:46
cejna
díky moc tohle je skvělý řešení. a pro sklenáře to vážne nebude problém já platím za konečný výslede… poslední
Fredy176 08.08.2011 19:58
Fredy176
tak jestli to nepotrebujes dostat nekam na prostredek terarka tak je taky reseni nechat si vyriznoou…
Jaffata 08.08.2011 19:46
Jaffata

Tak si ench od sklenare jen do boku navrtat diru na kabely- dostatecne velkou podle poctu dratu co tam potahnes a objimku se zarovnou pripevnis normalne zevnitr na strop ne? nevim jak tam mas planovany nejaky vetrani ale zda se ze strop bude celoskleneny tak bych si ke stropu prilepil silikonem tak dlouhy vingl aby kdyz k nemu pridelas objimku se nedotykal ten kompakt skla a je to:)zalezi kam v tom terarku potrebujes ten kompakt dostat. jestli nekde u kraje tak to nemusis lepit na strop ale treba na bok.... ale nebal bych se ze silikon to svetlo neudrzi.
Scinkove ti po skle do objimky asi taky nepolezou, otazka je jak je to u nic s vlkosti/ rosenim? aby se ti do toho nedostala voda....

[2yvp0sw.jpg]
[2rgdgea.jpg]
[bgdwrm.jpg]

Tady jsem ti to vyfotil ;-). Akorát si představ, že ten box je skleněný terárko. Takže ta díra se bude muset vrtat mnohem pečlivěji než jsem se toho zhostil já aby to neprdlo. Pro sklenáře by neměl být problém. Já jsem pospíchal :-[. Ta průchodka je vypreparovaná z nějaký starý lampy, ale určitě se dá koupit. A když to budeš šroubovat použij nějaký gumový podložky.

tak jestli to nepotrebujes dostat nekam na prostredek terarka tak je taky reseni nechat si vyriznoout do boku diru o prumeru objimky na zarovku tak aby si tam pekne sedla a nebudes mit uvnitr zadny zbytecny kabely.. to je elegantnejsi reseni nez to lepit na strop..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...