Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 2 morčecí samičky

Dobrý den, prosím o radu.
Chovám dvě morčecí dámy, jedna z nich je rozetka a nad lopatkou má ošklivou ranku, skoro to vypadá, že ji ta druhá pokousala. Potřebovala bych vědet, zda je to možné? Navíc si sama vykousává chlupy, takže místy má místo rozetek tak 1mm dlouhé chloupky a často se drbe, přestože v ststi nemá viditelné parazity, jen místy malé stroupky, které přisuzuji častému škrábání. Druhá dáma má srst naprosto v pořádku a navíc tu zraněnou nechce pustit do domečku. Nevím jestli je mám oddělit do samostatných klecí, nebo pořídít klec větší, jen se obávám, že problémy neustanou ani s větší klecí.
Byla bych velice vděčná za rady, které povedou ke zlepšení mého chovu. Předem velice děkuji všem, co se mi pokusí poradit.

Předmět Autor Datum
Tak těch možností je víc...buď má svrab, ten okem není vidět a bez mikroskopu ho nezjistíš (pokud ne… poslední
Aurifer 08.08.2011 22:01
Aurifer

Tak těch možností je víc...buď má svrab, ten okem není vidět a bez mikroskopu ho nezjistíš (pokud nechceš preventivně píchat Ivomec), nebo to je prostě barbering ze stresu, druhá ji samozřejmě může okusovat taky. odděl holky mříží, aby ji ta druhá nemohla okusovat a vem ji k veterináři, at sebere stroupek a zkoukne ho pod mikroskopem, jestli se tam něco nehemží a pak podle toho postupuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru