Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otvírání tlamy B.c.

Zdravím, chtěla bych vás poprosit o radu. Můj had hroznýš královský často otvírá tlamu. Otvírá ji hlavně když si ho nějak všímám nebo když ho mám na sobě, ale také i jen tak v terárku. Někdy u toho vydá i takovej zvuk, jako kdyby měl ucpaný nos, nebo nevím jak přesně to popsat. Hada mám asi měsíc, a dělá to od té doby co jsem si ho přivezla. Nevím, zda u předchozích majitelů už tento problém měl nebo ne. Poslední týden u něj pozoruji změny. Často má agresivní náladu, někdy na nás i syčí. Také výrazně dýchá tak, že se mu stahuje celé tělo. Také často leží v úkrytu. Myslela jsem, že tuto náladu má proto, že se bude svlíkat, ale nemá zakalené oči. Také nechce přijímat potravu. Vždy mu dávám dvě myši za týden, které slupne jak nic. Teď snědl jednu a to se jí dost vyhýbal. Snědl ji, až jsme mu ji dali před nos. Druhou už nechtěl vůbec. Jinak had má 11 měsíců, asi 95cm. Podmínky v terárku - vlhkost vzduchu cca 65 - 70, teplota 22- 28°C, teď jsme mu pořídili vyhřívaný kámen, který má teplotu 36°C, žárovka 25W, bohužel než jsme koupili kámen, teplota v noci mu klesla až na 19°C. Substrát - piliny, má tam i nádrž na vodu. S hadi nemám žádnou zkušenost, proto bych vás chtěla poprosit o radu. Měla bych s ním zajít k veterinářovi? Není to zbytečné? Předem vám moc děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Pokud máte jako podklad v teráriu skutečně piliny (nikoliv hobliny), může mít problémy díky prachu z… poslední
Haboš 13.08.2011 13:32
Haboš

Pokud máte jako podklad v teráriu skutečně piliny (nikoliv hobliny), může mít problémy díky prachu z nich. Jinak by to odpovídalo na nachlazení, ze kterého se může vyklubat zápal plic, takže určitě navštívit veterináře.

ps: Nevím, co přesně znamená to "když ho mám na sobě", ale had není mazlík ala pes nebo kočka, nejlépe mu je v teráriu a když se s ním manipuluje pokud možno co nejméně...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru