loading...
Předmět Autor Datum
Tipoval bych to na samici, ale ještě si budete muset chvíli počkat, než to půjde říct na 100%. Krásn…
Jakubýček 24.08.2011 21:33
Jakubýček
Samice by potěšila. Před třema rokama jsem si udělala radost. Koupila jsem ji v BARu, faremní odchov…
tave 24.08.2011 22:35
tave
Kdysi davno jsem po takovem obrovi taky tise touzila:-) Hladila jsem si tyto zelvy v prazske zoo, uz…
margin 25.08.2011 13:49
margin
Dobrý den. Zatím je to 1 kg prcek, zhruba 4-5 let. V létě je na zahradě volně puštěná a jinak terárk…
tave 26.08.2011 09:21
tave
Dobrý den, jsou to moc krásné želvy. Byl jsem měsíc u těchto želv v Praze v zoo na praxi a přímí kon…
petr.terarista 30.08.2011 21:15
petr.terarista
Tak na určení pohlaví je opravdu hodně brzy :).. A pokud ji nemáte k chovu tak je to stejnak asi jed…
Lucka R. 20.10.2011 18:25
Lucka R.
Tedy u Geochelone gigantea alias Dipsochelys dussumieri alias ještě řada dalších jmen je důvodné po…
Petr60zelv 21.10.2011 12:27
Petr60zelv
celkom by ma zaujimalo ako sa to vyvija a ako zelva prosperuje :-) poslední
Peter Mar 02.02.2016 09:49
Peter Mar

Kdysi davno jsem po takovem obrovi taky tise touzila:-) Hladila jsem si tyto zelvy v prazske zoo, uzasny zazitek. Jak je to s chovem v "domacich" podminkach? Prostorova narocnost u dospeleho jedince se mi zda byt nad moznosti obycejnych smrtelniku.......Pri vaze kolem 100-250kg si predstavuji, ze bych to musela krmit podobne jak ponika:-))))) Mate jich vic?
Jinak bych si taky tipla samici......s pravdepodobnosti tak 65%:-)))))))

Dobrý den. Zatím je to 1 kg prcek, zhruba 4-5 let. V létě je na zahradě volně puštěná a jinak terárko 180x60 cm. Takže zatím jako každá jiná želva. Vzhledem k ceně máme zatím jen jednu. A až bude dospělá a dosahovat zmíněných rozměrů tak já už tu nebudu:-D. Jednou zřejmě skončí v zoo, kde bude mít kamarády.

Dobrý den, jsou to moc krásné želvy. Byl jsem měsíc u těchto želv v Praze v zoo na praxi a přímí kontakt s těmito obry je opravdu zážitek. Nemohla byste prosím přidat ještě nějaké fotky a případně postřehy z chovu? Byl jsem měsíc u těchto želv v Praze v zoo na praxi a přímý kontakt s těmito obry je opravdu zážitek.
Děkuji
Petr

Tak na určení pohlaví je opravdu hodně brzy :).. A pokud ji nemáte k chovu tak je to stejnak asi jedno.. Nemáte nějaké stránky, kde by se dalo podívat na fotky? Byli jsme se loni podívat na želví burze v Itálii v Ceseně a tam jich bylo spoustu..ale ceny nic moc. Rok předtím se tam prý dali koupit asi 30cm želvy za 7-13tis, tak jsme si chtěli udělat radost a loni tedy ceny úplně jiné.. Tak jsme si pořídili aspoň sulcaty..přeci jen velikost taky dobrá a možná se i dožijeme nějakých odchovů :D..

Tedy u Geochelone gigantea alias Dipsochelys dussumieri alias ještě řada dalších jmen je důvodné podezření, že při nočních poklesech teplot pod určitou úroveň (z hlavy nevím jistě, snad 27 stC) a obecné nižší teplotě sice tyto želvy u nás mohou žít a prosperovat dost dlouho, ale samice nebudou ovulovat a možná se ani nebude tvořit samcům funkční sperma. Tedy za podmínek, při kterých není problém namnožit obyčejné Testudo hermanni, marginata nebo Geochelone pardalis (týká se obou poddruhů) nebo sulcata tyhle obří želvy prostě nerozmnožíte...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...