Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemocná rákosnička

Dobrý den,

velice Vás prosím o radu - necelý rok chováme 3 rákosničky žilkované (Leptopelis vermiculatus) a všechno bylo vždy bez problémů. Baštily vyloženě jako vzteklé, rády se koupaly a šplhaly po kytkách.. Napřed jsme si pořídili jednu, pak zbylé dvě.

Je to možná týden, dva, kdy pozorujeme, že se něco děje. Ta starší je strašně apatická, nejí, neleze, nepovídá :( Jen sedí na zemi, nahrbená a de-facto se nehne z místečka :( Kůžička na ní jen visí.. :'( Do ruky se nechá vzít až s mrtvolným klidem, nemá snahu se sama od sebe držet :( Včera dokonce spadla na čumáček a tak ošklivě, že jí tekla i krev.. Zbylé dvě jako kdyby věděli, že se něco děje a nechávají ji odpočívat. Ztrácí se nám před očima :( Přítel se jí včera snažil ručně nakrmit - bez šance :( Včera jsme ji raději přendali do jiného terárka, aby měla klid.. A zase - jen sedí, očičko zavřené, schoulená, s čumáčkem opřeným o zem.. Když už se čas od času posune, jako kdyby se motala..

Jsem z toho nešťastná, vždy jsme se snažili, aby měly co nejlepší prostředí, stravou taky nestrádaly..

Předmět Autor Datum
Odkud ty žabky jsou?- předpokládám, že odchyt. Nějaký rozbor trusu na parazity a mikroorganismy byl?…
Aurifer 28.08.2011 16:13
Aurifer
Všude jsem byla a všechno znám. Gratuluji.
moucha p 29.08.2011 14:25
moucha p
když už tu jste regnutá jako tave a také Petr a Gábina, tak proč se toho nedržíte? Navíc pokud krom…
Aurifer 29.08.2011 15:26
Aurifer
Dobrý den AURIFER. Za kritiku se prosím obraťte na našeho pubertálního syna mouchu. Já používám TAVE… poslední
tave 29.08.2011 18:33
tave
Moucho, študuj a sbírej zkušenosti, třeba taky jednou někomu kvalitně odborně poradíš. ::)
me 29.08.2011 15:51
me
Dobry den, pokud mate zajem problem s rakosnickou resit s veterinarem zamerenym na obojzivelniky, ta…
rosnicka01 28.08.2011 17:24
rosnicka01

Odkud ty žabky jsou?- předpokládám, že odchyt. Nějaký rozbor trusu na parazity a mikroorganismy byl? Případné problémy se měly řešit už hned jak nastaly u veterináře se specializací na plazy/obojživelníky a ne až po 14 dnech. Teď pokud už je v takovémhle stavu, jak popisujete, tak to je tak dát ji na mrazák, aby to měla rychleji za sebou. Protože umírajícímu zvířeti nepomůže už ani vůle boží.

když už tu jste regnutá jako tave a také Petr a Gábina, tak proč se toho nedržíte? Navíc pokud krom želv chováte i žáby, tak napište něco k tématu a nenavážejte se prosím do ostatních ;-)

Ono totiž jestliže nechá někdo problém zajít do stádia, kdy je zvíře v podstatě před smrtí (a to jde u obojživelníků výrazně rychleji než u želv), tak se nelze divit, že mu někdo vytkne, že to měl začít řešit hned v počátcích.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru