Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zazimování ještěrek

Prosím o radu...mám asi měsíční ještěrky, je možné je chovat i přes zimu doma v teráriu. Ptám se kvůli tomu, že v přírodě ještěrky zazimují. Jak je to v případě, že žijí v pokojové teplotě? Nemůže jim to uškodit? Děkuji Vám za radu!

Předmět Autor Datum
O jaká druh ještěrky se jedná?
Melda 30.08.2011 22:18
Melda
Myslím, že Lacerta Agilis - tedy ještěrka obecná. Děkuji za odpověď
Boga 30.08.2011 22:40
Boga
Pokud nemáte povolení k chovu, tak je doma ani mít nesmíte. Takže je raději pusťte do přírody někde…
Aurifer 31.08.2011 10:37
Aurifer
Děkuji vám za odpověď, ještěrky jsme pustili a vaše informace nás utvrdila v tom, že děláme správně.… poslední
Boga 07.09.2011 21:32
Boga

Pokud nemáte povolení k chovu, tak je doma ani mít nesmíte. Takže je raději pusťte do přírody někde v místě, kde jste je odchytil(a), nebo sebrala vajíčka. Ať mají dostatek času se zazimovat přirozeně v přírodě. pokud je budete držet přez zimu při pokojové teplotě bez zimování, nijak jim neprospějete, naopak...navíc se budete dál dopouštět přestupku, protože bráníte zvláště chráněnému živočichu v přirozeném chování a vývoji. Pokud chcete chovat ještěrky, pořiďte si místo českých agilisek, které musí na tvrdo zimovat a je potřeba k jejich chovu povolení nějaké jiné druhy, které na tvrdo zimovat nemusí a nepodléhají žádnému povolení. Třeba Galotie, Takydromy a spoustu jiných.

Děkuji vám za odpověď, ještěrky jsme pustili a vaše informace nás utvrdila v tom, že děláme správně. Syn (8let) začne chodit do přírodovědného kroužku, tak nakonec loučení nebylo tak smutné. Prohlíželi jsme Vaše stránky, jsou hodně zajímavé. Děkujeme a přejeme hodně úspěchů!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru