Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Morčata na zahradu

Zdravím,
sháním morčata do zahrady, k sekání trávy a zároveň jako potravu pro hady (jejich vhodnost jako krmení tady řešit nechci). V Zoo v Ostravě jsem viděl morčata které byly větší než klasické morče, nevíte kde se dají sehnat? Nebo aspoň co za morčata to byly? Díky za odpověď :-)

Předmět Autor Datum
No, buď to byli jen velký morčata (jsou dost rozdílný co se chovů týče a na neomezený pastvě vyrosto…
Uroboros 31.08.2011 18:54
Uroboros
díky, byli to ti cuy nemohl jsem si na to vzpomenout. No tak začnu shánět, kdyby někdo měl odchovy t… poslední
bralbo 31.08.2011 19:00
bralbo
To byly asi Cuy, ne? Jsou asi 0,5-1x tak velká, co normální morčata, mají okolo 2-2,5kg. Chov je ste…
Aurifer 31.08.2011 18:58
Aurifer

No, buď to byli jen velký morčata (jsou dost rozdílný co se chovů týče a na neomezený pastvě vyrostou celkem pěkně), nebo to mohli být CUY morčata, dorůstaj 2-3kg, ale sehnat čistý je dost problém, dost lidí vydává svá morčata za cuy, ale s cuy maj společnýho pramálo.

To byly asi Cuy, ne? Jsou asi 0,5-1x tak velká, co normální morčata, mají okolo 2-2,5kg. Chov je stejný jako u normálních morčat, ale jsou to větší janci. Takže výběh dobře zabezpečit, protože uprchlá se blbě chytaj. Mě jednou v létě zdrhly a chytla jsem je do živochytky až v zimě, kdy už neměly zelené ( a bylo jich tam 2x tolik :-D).

Sehnat se dneska dají celkem běžně, na Ifauně nebo na nějakých morčatářských webech určitě v inzerci nějaké nabídky mláďat najdeš. Jsou ale o něco dražší než normální morčata, stojí většinou od 200,- výš. Joo, zatím jsou spíš v hobby chovech mazlíkářů, takže bude možná lepší předem neupozorňovat, k jakému účelu budou jejich mimísci sloužit ;-)

koukám, že Uro byl rychlejší :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru