Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama bradata-problem s nohou a nezere

Zdravim,
mam dve mlade agamy uz asi dve mesiace. Doteraz bolo vsetko ok, ale mam problem s jednou. Vsimol som si, ze ma prednu nohu vacsiu od druhej, zcervenanu a nehybe nou (taha ju za sebou pri chodzi). Uz som si to vsimol aj predtym (cca pred tyzdnom), ze ju akosi nepouziva, ale este to nemala v tomto stave tak som si myslel ze nic vazne...Zrejme nestastne padla a zlomila si ju. Rad by som vedel ci sa s tym nieco da robit, najlepsi by bol asi veterinar na plazy, ale takeho v okoli mesta asi ani nemame...
Co ma znepokojuje snad este viac ako noha je, ze ani nezere. Sice v porovnani s druhou bola menej pazrava, ale aj tak jedla v pohode aj z ruky. Vcera som ju aj nasilne napchal cvrckami, ale vyzvracala ich. Navyse je aj dost chuda, v porovnani s druhou, ktora narastla a pribrala o dost viac. Ta druha je pravdepodobne samec (25cm), o ktorej je rec samica (21 cm), samica je asi o nieco mladsia.
Terarium je velke 120x60x60 cm, teplota 28-33 stupnov celzia + vyhrevne miesta. Zdroj UVB: bright sun uv desert 50W (vybojka) a slnim ich na okne za sietkou. Krmim smykanymi cvrckami a obcas mucnymi cervami.
Myslite, ze tieto dva problemy spolu suvisia?
Vopred dakujem za odpovede.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Diky za odpovede, mam super spravu, dnes rano sa agama konecne poriadne nazrala, snad to vydrzi a ne… poslední
Efos 03.09.2011 20:21
Efos

Diky za odpovede,
mam super spravu, dnes rano sa agama konecne poriadne nazrala, snad to vydrzi a neumrie od podvyzivy.
Dal som ju teda do karantennej ubikacie, snad sa to zahoji, porozmyslam o nejakom vetovi.
Mohlo sa stat aj ze ju ten druhy pokusal, sice nie je nejaky agresivny, vsak moc pazravy. Hoci ich krmim oddelene, po krmeni este stale asi povazuje vsetko za potravu a uz som videl ako ju trocha prehnal... Ale skor som si myslel, ze to bude daco vnutorne, kedze az teraz jej to "napuchlo" a ako som pisal, predtym vyzerala noha v pohode. Kusanec by bol vidiet hned navonok, nie?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru