Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký epoxid do terária?

Zdravím, snažím se vytvořit vodopád do paludária pro pralesničky, ale narážím na fakt, že spousta "voděodolných" materiálů má škodolibé sklony provlhat nebo se ve vší té voděodolnosti rovnou sarkasticky rozmáčet.
Několik prací s epoxidovými pryskyřicemi už mám za sebou, ale nikdy v teráriu a pravdě mne všechny ty varovné věty docela děsí, žabky jsou přeci jen na čistotu prostředí hodně citlivé. Po neutralizaci a omytí mají být některé údajně naprosto neškodné, ale jakmile se mi jedna začala zamlouvat, kdesi na netu o ní bylo psané, že výrobce trošku změnil složení a už v teráriu nemusí být bezpečná.
Předem děkuji za radu, jakou epoxidovou pryskyřici použít, jistě s tím tady někdo má více zkušeností, než já...:)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Epoxy 110 BG s tvrdidlem P11 Třeba tady: www.drostra.cz
Guba 05.09.2011 21:17
Guba
Přesně ten mi na netu padnul do oka, ale nikde není k sehnání a platit poštovné kvůli jednomu balení…
Paganae 07.09.2011 02:50
Paganae
tak zrovna ta 110 ředit nepotřebuje, naopak je tak řidká , že se dá nanášet válečkem, používal jsem… poslední
tom_czech 07.09.2011 17:20
tom_czech

Přesně ten mi na netu padnul do oka, ale nikde není k sehnání a platit poštovné kvůli jednomu balení se mi nechce, zase tolik toho nepotřebuji, obvykle dávám přednost hygienickým teráriím řešeným spíše účelně, než esteticky. Své (rádoby)umělecké sklony si raději vybíjím někde, kde mi to nekomplikuje uklízení výkalů :D
Ale tak ať už to terárium v novém obýváku alespoň nějak vypadá.
Každopádně všem děkuji za tipy a postřehy.

Co tady ta Epoxy? Podle všeho by měla být nezávadná a narozdíl od výše zmíněné alternativy se v místních obchodech vyskytuje: http://www.rcm.cz/e-shop/barvy-lepidla-tmely-sprej e-strik-pistole/lepidla-aktivatory/epoxy/epoxy-120 0-400g-tuzidlo-kittfort-id:1387.eshop

Ne tak úplně mimochodem...jak je to s ředěním? Na jedné straně různě čtu, že by se Epoxy za žádných okolností neměla ředit a jinde, že není problém do ní přilít technický líh. Jestli se ředěním pouze sníží pevnost spoje při lepení, tak nevidím problém, chci to pouze jako hydroizolaci. Spíše mne zajímalo, jestli potom jestli potom stále ještě bude neškodná, nebo jestli se tím zvýší riziko uvolňování nějakého svinstva do terária.

tak zrovna ta 110 ředit nepotřebuje, naopak je tak řidká , že se dá nanášet válečkem, používal jsem ji na bazén, ve kterém jsou teď ryby, muselo tam jít asi 6 vrstev, aby to mělo nějakou únosnost a tloušťku, teď po ní lze i chodit a to je pod ní polystyren, nevím jak u vás, ale tady jí normálně prodávaj. Spotřeba byla 14 kg na cca. 10 m2. Použití epoxidu 1200 je opravdu krok zpět, ta hustota je jen na lepení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru