Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán znečišťuje přední sklo terária

Mohla by to být holka, ale klidně taky "ukrytý" kluk..sice nemá zřetelné hemipenisy a chybějící hřeben, ale má poměrně velký, jakoby samčí lalok. Navíc na té předposlední fotce má i docela velkou hlavu, ale to může být zkreslením fotky. Jak je ta fotka stará, je aktuální? "Ten moč" je vyfrkávaná sůl. Zřejmě většinu času sedí a čučí do místnosti a jak si u toho frkne, tak to holt letí rovnou na sklo. to legoši prostě dělají. Ikdyž jí teda produkuje poměrně dost. Co se týče té agresivity, tak bodejť by se nečertila. On každej legoš nemusí být nutně mazel a pokud ho chytáš násilím a násilím koupeš, tak asi ani nezkrotne. Některá zvířata jsou prostě mírná, jiná divočejší. Ale nemůžeš ji do kontaktu takhle tlačit, to bude pořád akorát vyvolávat stres a obranné reakce. Musíš jí dát čas a třeba se postupěm času uklidní a získá důvěru, ale tu rozhodně nezískáš násilím. Nechytej ji násilím vůbec. Přistupuj k ní pomalu, nedělej žádné prudké pohyby, čisti jí ubikaci a nesahej na ni. Ona nesmí mít pocit, že ruka je pro ni hrozba. Až přestane reagovat na Tvou přítomnost vyděšeně, zkoušej jí z ruky nabízet něco, co má hodně ráda. Až si to začne brát, zkus jí to podávat tak, aby si k tomu musela dojít až k tobě. Většina zvířat když získá důvěru, tak si pak sama třeba skočí majiteli na ruku (ikdyž u vzorstlého lega neni o co stát :-D) Až se nebude obávat ruky a přijde k ní, můžeš se jí pomalu začít zkoušet dotýkat. Většinou maj rádi drbání na těch taškách na krku. Až bude tolerovat dotyky, tak jí začít sahat pod břicho, postupně nedzvedávat, vyndávat atd. Všechny pohyby velmi pomalé. Pokud zvíře bude reagovat negativně a bránit se, nechat toho a dát víc času.

Odkud to zvíře máš a jak ho máš dlouho? Nevim jestli to nedělají fotky, ale přijde mi, že to zvíře není uplně fit-nemá čistou kůži, možná s nevysvlékanýma zbytkama. Leguáni dost trpěj na různé dermatomykózy, které pokud se nevyléčej, mohou přetrvávat roky a moc se neprojevovat, třeba jenom horší kvalitou kůže a potížemi při svleku, ale třeba pak někdy po větším stresu se mohou rychle rozjet. Navíc mi přijde (opět nevim jestli to není zkresleno fotkou), že má nějak ztluštělé zadní nohy.

Sice je v celkem dobré výživové kondici (ikdyž teda ne zrovna vykrmená), ale ty další symptomy se mi uplně nelíběj (pokud to teda neni fotkou) Pokud ne, tak asi bych s ní zašla k veterináři- specialistovi na plazy, ať ji prohlédne. Ty zadní nohy má normálně měkké jako svalstvo, nebo je má tuhé, nebo dokonce tvrdé?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny