Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Veľhad Kralovský nežeriš od Apríla 2011 POMOC pls

Zdravým. Mám problém s mojím hadom, ktorý ma cca 7rokov a meria niečo medzi 250 až 270 cm. Neviem prečo ,ale nežral už asi od Apríla. Aktivitu má normálnu,váha mu neubúda, nevikazuje žiadne známky ochorenia, akurát ma suchý fliačik vo veľkosti asi 5- centovky pravdepodobne od popálenia lampy.
Mohlo to zapríčinit aj sťahovanie od chovateľa? najskôr prišiel k prvému majiteľovi kde bol najpv umiestnený do povedal by som, že trochu menšieho terária kde mal všetko čo potreboval, akurat nemal asi až taký priestor aký by mu vyhovoval.Tesne pred príchodom k prvému majiteľovi zjedol morča, následne na to mal cca o mesiac pekný zvlek, neporušený, po zvliekaní nežral asi cca mesiac. Po prestahovaní do trocha lepšie riešeného terária na jeho pomer, kde mal aj priestor na lozenie ako aj zabudovaný bazen, zožral nunu potkana. To bolo asi približne v Apríli tohto roku, odvtedy nežral do teraz. Medzi posledným žranim a terajškom mal jeden normalný celistvý zvlek.Hada som si nakoniec odkúpil. Teraz ho mám v oveľa väčšom teráriu s väčším bazénom. Mohlo by to pomôcť alebo v tom môže byť iný problém ?
Chcem dodať, že pri hadovy som bol pravidelne pritomný odkedy prišiel k prvému majiteľovy.

loading...
Předmět Autor Datum
Příčin může být celá řada, určitě bych ale nepanikařil. Nezmiňujete vůbec pohlaví hada. Pokud je to…
Apophis 05.09.2011 08:45
Apophis
Dobrý deň,ďakujem za odpoveď. Je to samec,v teráriu máva cca od 30-35 stupň. Režím máva od 7-8 ráno…
3am3i 05.09.2011 23:45
3am3i
Myslím, že pokud má všude v teráriu vámi uvedenou teplotu, je to moc...
Apophis 06.09.2011 09:27
Apophis
No nie až tak všade na niektorych miestach ma cca 28 stupnou ja viem že by mal mat na chladnom miest… poslední
3am3i 06.09.2011 11:42
3am3i

Příčin může být celá řada, určitě bych ale nepanikařil. Nezmiňujete vůbec pohlaví hada. Pokud je to samice a někde u jiného chovatele se potkala s klukem, mohla by být klidně gravidní. Není také zřejmé, jaký má v novém teráriu teplotní režim. Žádný z hroznýšů, kteří mi prošli v životě rukama, neměl výrazné potravní pauzy. To však neznamená, že si je někteří jedinci neudělají, zvlášť po období velmi vydatného krmení. Nepíšete také, jestli jste nabízel různé druhy hlodavců. Možná by si dal místo šeredného nunu potkana pro změnu pořádného chlupáče nebo králíčka...Závěrem ještě doporučuji, vést si o chovu alespoň stručné záznamy. Třeba nakonec žral toho nunu potkana v červnu :-)

Dobrý deň,ďakujem za odpoveď. Je to samec,v teráriu máva cca od 30-35 stupň. Režím máva od 7-8 ráno svetlo a cca od 21:00 noc. Nočná teplota mu klesne na cca 25 st.. Po skrmení toho nunu potkana sme mu na ďalšie krmenie dali opäť nunu potkana, zaútočil na neho, no nunu sa mu vyvliekol a had už potom na neho nereágoval a odmietal ho. Odvtedy mi had nežerie.Po tomto sme mu dali aj morča no bez reakcie.poväčšine ho zviera zaujíma pachovo, no neútočí na neho.

Ďakujem za radu a skúsim mu teda ešte ponúknuť niečo iné.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...