Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Hromadné podání žaloby na Petra Ondráčka / Tomáše Drápala

Zdravím,

po domluvě s mody se obracím novým vláknem na kolegy, kteří měli problém s dodávkou zaplaceného terária od Petra Ondráčka nebo Tomáše Drápala.
Objednávala jsem terária z http://teraria.kvalitne.cz/index.html, ze stránek se ozval Petr Ondráček z Brna, se kterým jsem 21.7.2011 uzavírala smlouvu o dílo. Terária jsem přijala nekompletní (dopravcem rozbitá skla), dohodnutá skla nedorazila a výrobce je od té doby nedosažitelný. Toptrans uvedl jako odesílatele nikoliv P. Ondráčka, ale Tomáše Drápala.

Trestní oznámení jsem tedy podala na oba pány. Pokud jsou zde další poškození, prosím o váš kontakt do SZ nebo na mail knez.rezi@post.cz a můžeme doplnit trestní oznámení o vaši výpověď. Případ už řeší vyšetřovatel, čím dříve se ozvete, tím lépe. Případně se můžeme domluvit na hromadné žalobě - smlouva o dílo se řídí jiným (občanským) zákoníkem.

Finanční úřad pak zajímá celkový roční (nedaněný)výdělek. Podle § 7 a 10 se nedaní výdělek do 20.000 ročně. Jen podle množství reakcí na výrobu terárií p. Drápala se domnívám, že jde o výdělek vyšší. Máte-li k dispozici doklady o platbě za zboží (lhostejné za který rok), kontaktujte mě také a já předám veškerou dokumentaci na FÚ.

Prosím o reakce do SZ či emailu, ať tu nerozdmýchávám emotivní diskuze. V případě, že by měl někdo zájem o dokumentaci k případu, mohu zaslat nebo přiložit do vlákna.

Díky za pochopení
Tereza Kněžourková

Na přání zadavatele tématu,zamykám. (Melda)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny