Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýši a krajty XXII

Čekal jsem tedy více tipů i když jsem věděl, že je to těžce řešitelný úkol. Nerad píšu delší eseje, narozdíl od Epanteriase, ale upletl jsem si bič sám na sebe. Takže to zkusíme rozklíčovat tak, jak bych postupoval já. Prvním problémem, který zkušení chovatelé využívají až někdy zneužívají, je kvalita a reálnost fotky. Zvíře na fotografii je ve skutečnosti ještě světlejší, ale bylo foceno na chodbě pouze s umělým osvětlením. Takže to by bylo první zamyšlení - kvalita a reálnost fotografie - na to je samozřejmě třeba mít něco nakoukáno a znát barevný vývoj různých kobercovek.
Druhou věcí je už zamyšlení, co to může být, samozřejmě to může být nějaký mongrel, ale toho by těžko někdo dával k uhodnotí. Další otázkou je, zda jde o koberec či nějakou barevnou formu.

Ta zelena farba a kresba napoveda ze by tam mohol byt slusny podiel harrisoni alebo variegaty.
Možná se mi to jen zdá z té fotky - caramel? Wlodarczyk?
Kvůli těmto úvahám jsem dal ještě tu nápovědu ohledně věku. V tak nízkém věku ještě nejsou klasické kobercovky tak vybarvené a úvaha o caramelu či red phase je už blíž, ale ten barevný vývoj by tam měl být jiný a většinou nemají tak ostré kontury kresby.

Tipnem od buka.Nejaký bredl jag?
Rust se stává vítězem tohoto testu, ano je to opravdu jaguár s krví bredliny. Když jsem uvažoval o tom, jak bych hádal já tak mi vyšli tři možné výsledky a to: min 75€% Bredli Jag, Banded Diamond Jungle Jag anebo Diamond Bredli Jag.

75% Bredli Jag - u bredl jagů v první generaci, tedy padesátek, byla poměrná unimorfita ve vzhledu, projevila se redukce kresby a žlutá barva od jaguára, ale už zde bylo znát, že ta redukce není tak velká jako u jiných typů jaguárů. Ve druhé generaci se už zvířata dělí na tři až čtyři barevné typy - žlutou, zelenou a červenou, poslední jsou taková škaredá šedá zvířata, která vznikají použitím nekvalitních rodičů. Ukázalo se, že dostat červenou barvu do jaguárů je skoro nemožné. Uvidíme jak budou vypadat v dospělosti 88% či 94% Bredl Jaguáři.

Banded Diamond Jungle Jag - s takovými zvířaty pracují hlavně za velkou louží a v Evropě jsou spíše výjimkou i když z ní pocházejí. Amíci už mají ustálenou linii, kterou nazývají Gamma line, po první takto vyjímečně zbarvené samici, které ji dále předává svým potomkům.

Diamond Bredli Jag - toto je správná odpověď, tedy úplně správně je 75% Dimond Bredli Jag. Pár jejích sourozenců mělo redukovanou kresbu jaguárů, ale většina byla díky krvi bredlin tzv. Banded. Tu zelenou barvu dodává krev diamantovek a jak pevně doufám, tak se s věkem změní na žlutou.

Uvidíme, co nám zase letošní rok přinese za překvapení na trhu kobercovek. Už jsou na světě Albino Zebry, letos možná přibudou Albino Granit. Už jsou i 3 kodominantní formy jako Caramel Zebra Jag, Caramel Tiger Jag (toto stále může být čistokrevná mcdowelka). Budoucnost bude jistě zajímavá např. taková 75% Sunglow Bredli či jak bude pojmenována, bude určitě úžasná.

Nakonec ještě jedna fotka téže samice a na porovnání dospělý samec zelené formy 75% Bredl Jaga.

http://img442.imageshack.us/img442/9854/dbjv.jpg
http://img80.imageshack.us/img80/8548/bredljag.jpg

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny