Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hubené nožičky a ocásek...

Chtěla bych se zeptat, jestli byyste mi nemohli poradit, co se děje s mojí gekončicí... tělíčko má silné(dobře papá,teda aleposň si to myslím), ale všechny nožičky má hubené a ocásek téměř stejně silný jako dvě špejle vedle sebe. nevíte, co se s ní děje? na veterině jsem nebyla, protože je těžké sehnat veterináře, který to umí s plazy. také na tom nejsem finančně dobře, tak se snažím zeptat, a něco vyzvědět. prosím o radu, děkuju
(možná sem vystrašená zbytečně, ale možná taky ne..mám jí tři roky, ale tohle je poprvý, co s emi něco takovýho stalo..jen jí mám strašně ráda)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tak,absolutně si přijdu jako idiot!!!! moje malá rodí neoplodněný vajíčka, oznámil mi veterinář..pro…
Naku.. 20.09.2011 16:44
Naku..
nechce se nám tlačit vajíčka, takže to bude vážně zajímavý. Jak psala JaBula, pokud už není na coko… poslední
Aurifer 20.09.2011 17:23
Aurifer

tak,absolutně si přijdu jako idiot!!!! moje malá rodí neoplodněný vajíčka, oznámil mi veterinář..proto ten tenký ocásek, nechuť žrát..a já debil to nepoznala...aaaaaaagh...děkuju všem za rady a ochotu !!! x) vážím si toho...teď držte palce..nechce se nám tlačit vajíčka, takže to bude vážně zajímavý.

nechce se nám tlačit vajíčka, takže to bude vážně zajímavý.

Jak psala JaBula, pokud už není na cokoliv pozdě. Pokud to je zadržená snůžka a holka nežere už delší dobu a už je vyhublá, tak nemá cenu čekat na něco dalšího a ty vejce urgentně operativně odstranit a samičku při tom rovnou sterilizovat. Protože už je asi těžko vyklade, jenom se bude dál rychle zhoršovat. Ono s neoplozenýma snůžkama potíže bejvaj poměrně často, páč neoplozená vejce často mívají tvar nebo velikost mimo normál a zvíře je má problém vyklást. každopádně to chce řešit hned, jak se objeví příznaky problému a ne až v době, kdy už je zvíře zchátralé. Pokud už nemá tělesné rezervy (hubný ocas a atrofované svalstvo), tak už ani není nijak závratná šance, že přežije zákrok. Ale když se ty vejce nevyndaj, tak stejně exne, jen jí před tím ještě bude nějakou dobu dost blbě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru