Předmět Autor Datum
Mohlo by to být třeba tím, že je to dospělý samec a oteklé konce jsou bulby.8-)
Baltazar 20.09.2011 12:46
Baltazar
Tak to by bylo fajn, kdybych pěl páreček :) mám teda oba 5 let, není to moc na samce?
Nhandu coloratovillo 20.09.2011 13:04
Nhandu coloratovillo
ale ted se koukám a opravdu má i holenní drápky! Takže děkuji za uvedení na pravou míru! A když už j…
Nhandu coloratovillo 20.09.2011 13:20
Nhandu coloratovillo
Je celkem jedno v jakém období je budete pářit. Hlavní je, aby to bylo co nejdříve po svleku samice.…
Baltazar 20.09.2011 13:29
Baltazar
Děkuji, oni se svlíkají brzy po sobě, takže počkám, až svlek proběhne u obou a pak to zkusím! Ted jd…
Satanda13 20.09.2011 13:37
Satanda13
Dospelost u samcu obvykle nastava o svklek drive nez u samic. Pises, ze se svlekaji brzo po sobe, pr…
JaBula 20.09.2011 17:37
JaBula
Smozřejmě potom co samec ztrvrdne. bez toho to většinou nejde.... poslední
carlos 20.09.2011 19:11
carlos

ale ted se koukám a opravdu má i holenní drápky! Takže děkuji za uvedení na pravou míru! A když už jsme u toho, mohl bych se pokusit je teda spářit! Poradíte mi, kdy bych tak měl učinit? Kdy by bylo nejlepší období a případně jak to provést? Něco sem četl, ale rady chovatelů jsou k nezaplacení!! Děkuji :)

Je celkem jedno v jakém období je budete pářit. Hlavní je, aby to bylo co nejdříve po svleku samice. POkud je to už dlouho od jejího posledního svleku, tak je možné, že se po páření samice svlékne a tudíž bude páření neůspěšné. Jinak páření je dobré provést co nejdříve po samčím adultním svleku. Smozřejmě potom co samec ztrvrdne.

Děkuji, oni se svlíkají brzy po sobě, takže počkám, až svlek proběhne u obou a pak to zkusím! Ted jde teda o provedení...takže samce k samici a hlídat ho? A když se páření podaří, tak hned odebrat? Snad nebude samice moc agresivní...

Dospelost u samcu obvykle nastava o svklek drive nez u samic. Pises, ze se svlekaji brzo po sobe, predpokladam tedy, ze pocet absolvovanych svleku je u obou zvirat stejny. Takze je otazka, jestli vubec samice v tom samem svleku bude dospela nez samec znemohoucni nebo umre. Pokud mas odvahu, zkus samce pripustit (nejen po "zatvrdnuti" jak tu psal nekdo predemnou, ale hlavne po precerpani spermatu do bulbu na makadlech). Nech ho nejdrive zabubnovat na dospelou, nakrmenou samici, a pokud mu samice bude nalezite odpovidat, muzes se pokusit je k sobe pustit. Jinak to nema moc smysl a zbytecne prijdou k uhone bud zvirata nebo Ty. Pokud samice dospela neni, nebo se proste nebude chtit parit, muzes dospeleho samce nabidnout nekomu k zapujceni. V pripade uspesneho odchovu po Tvem samci je vzite pravidlo, ze se s Tebou majitel samice podeli o mladata.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru