Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zranený regius

Ahojte, z veľmi zlých podmienok som si vzala (zadarmo pod hrozbou udania za týranie zvierat) mláďatko regiusa odložené v krabičke s hoblinami, zle zvlečené, bez pitia, bez možnosti ohriatia sa s fakt škaredým zranením na krku. Doma som mu dala napiť, bolo veľmi smädné, dozvliekla som mu chvostík a vydezinfikovala som mu tú ranu na krku + dostal Duphalyte. Vidno mu svalovinu ale nekrváca (fotka je robená ešte pred dezinfekciou) je čulý a zvedavý akoby sa mu nič nestalo. Zrejme 1 deň ležal na schodoch v budove predtým ako ho našli. Môj veterinár (síce plaziar ale nemám k nemu moc dôveru) mu chce hneď pichať ATB podľa fotky rany. Aký máte na to názor? Budem jeho malé telíčko zaťažovať širokospektrálnymi antibiotikami? Alebo myslíte že to zvládne za pomoci Framykoinu sám? Ďakujem za názory.

[http://img8.imageshack.us/img8/1608/20092011934.jp g]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Samozřejmě ideální by byla návštěva veterináře, co plazům opravdu rozumí, aby to zvíře prohlédl a zh…
Aurifer 21.09.2011 11:10
Aurifer
Dakujem Aurifer, cakala som na tvoju radu lebo niekto radi ATB a niekto nie. Had sa fakt javi zivo a… poslední
krueggerova 21.09.2011 11:19
krueggerova

Samozřejmě ideální by byla návštěva veterináře, co plazům opravdu rozumí, aby to zvíře prohlédl a zhodnotil rozsah poranění a celkový stav. Ale pokud ten had má opravdu jenom tenhle problém a žádný jiný, tak to není zas taková tragédie. Vypadá to, že ho někdo někam skřípl. Takže to chce omýt a vydesinfikovat ránu, vyndat z ní ten bordel, srovnat kůži, pokud už není odumřelá, překrýt mřížkou Inadine a zalepit. Každý den vyměňovat tu mřížku. Zastaví to tu infekci. ATB bych jí zatím nedávala, to jenom kdyby se tam i přez použití té mřížky začala rozjíždět silnější infekce, nebo ten had začal mít nějaké další potíže.. Až zmizí infekce, tak bych jí to potírala Peruánským balzámem a nechala odkryté. Po tom balzámu se to začne velice rychle hojit.

Každopádně fakt důsledně dodržuj karanténu, nejlíp hada mít někde uplně jinde, než máš současný chov. Přecejen mělas tam tu chcípačku a ještě k tomuto traumatu něco chytit by tomuhle zvířeti určitě neprospělo.

Dakujem Aurifer, cakala som na tvoju radu lebo niekto radi ATB a niekto nie. Had sa fakt javi zivo a culo, vsetko ma vydezinfikovane, vycistene a je v karantennej nadobe. Hlbsiu ranu nevidno, len kus koze strhnutej. A bol vysmadnuty. To Inadine idem zohnat a veta navstivim hned po praci. Dakujem ti si moc zlata :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru