Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zverimex v ČB

Tazatel tu mluví o otevření obchodu...

Takhle, mám jednoho zákazníka - velký distributor krmiv pro psy a kočky - mimo jiné mají i nějaké obchody, kde prodávají chovatelské potřeby obecně (akva-tera příslušenství, atd.) - takže trochu vidím, jak to v obchodech chodí... Arutha má naprostou pravdu. Nevím, jak na tom jsi (kolik máš peněz vyhrazených na investování do tohoto projektu, jakou ztrátu a jak dlouho uneseš, atd.), ale v dnešní době bych se řídil tržně. Pokud to chceš dělat poctivě, tak to tu (vzhledem k ekonomické situaci a ke státní politice) není žádný med (mohl bych vyprávět). Nasmlouval bych si dobré podmínky u výrobců nebo velkodistributorů kvalitních krmiv pro psy a kočky a na tom bych stavěl. To jediné by ti mohlo vytvořit solidní zázemí, na kterém by se dalo budovat to, co tě baví (akva-tera). Postupně by se dal vybudovat hodně kvalitní petshop (zverimex). Měl bys zajištěný solidní obrat v kvalitních krmivech a k tomu bohatou akva-tera nabídku. Pokud by se to dobře udělalo, mohlo by to fungovat a být pro okolí přínosem. Na druhou stranu neznám prostředí v ČB, konkurenci, bohatost oblasti na potenciální zákazníky a jejich kupní sílu. A taky nevím, jak na tom jsi (jaké máš možnosti). V dnešní době ale dvakrát měř a jednou řež:puff: Co se týče ziskovosti, tak na tera kouzelnících dostatečně nevyděláš. Musíš prodávat i mudlům (to je ta hlavní kupní síla).

K těm teráriím... Dneska je tu tolik výrobců na různé úrovni kvality. Jedinou možnost bych viděl v tom, že budeš dělat kvalitní terária (všech typů, i biotopová a různé speciální zakázky) a nabídneš k tomu třeba i servis. Máš kousek Německo. Tak bych hledal v tomto případě určitě zákazníky i tam. To ale potom nemáš petshop (mohl bys ale k teráriím jen prodávat nějaké příslušenství - fan shop). Prostě by to mělo ve finále tvář jako třeba Teraechis. Jsou to ale pak dvě rozdílné věci.

Pustit se do obojího najednou by byl masakr. Prostě bys dělal vlastně dvě odlišné věci - propagoval petshop a krmivo na jednu stranu a na druhou stranu dělal terária a dělal si jméno zase jinde a jiným způsobem (tera akce a tera zákazníci). Marketingově by to byla kremace a celé to není v silách jednotlivce.

Musíš si to všechno srovnat, vědět, co tě uživí, co přesně chceš a pak jednat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny